Українців кличуть в податкову декларувати доходи

Українців кличуть в податкову декларувати доходи
В Україні розпочалася кампанія декларування доходів громадян.

Краще не відкладати візит до податкових інспекцій за місцем реєстрації з тим, щоб подати декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2013 році, - кажуть у волинському управлінні Міндоходів.

Обов'язок подання декларації про майновий стан і доходи закон передбачає для тих громадян, котрі у 2013 році отримували доходи, з яких не сплачувався податок на доходи фізичних осіб.

Окрім того, подати декларацію повинні і ті, хто отримав доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкового агента. Обов'язковому декларуванню підлягають іноземні доходи, - акцентують увагу у ГУ Міндоходів Волині.

Прихильникам сучасних інформаційних технологій Міндоходів пропонує скористатися електронним форматом звітування. З цією метою на єдиному веб-порталі МІністертсва доходів і зборів України працює спеціальний сервіс «Декларування on-line».

Разом з тим, для усіх без винятку декларантів уже створено комфортні умови у Центрах обслуговування платників податків, де фахівці нададуть роз’яснення та кваліфіковану допомогу у заповненні і поданні декларації.

Нагадаємо, що декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями).

Згідно з цим Кодексом громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.