У Луцьку видали православного Шевченка

У Луцьку видали православного Шевченка
У Луцьку видали книжку «Серцем нелукавим», куди ввішли твори Тараса Шевченка, які, на думку упорядників, свідчать про його православні погляди.

Про це розповіли 9 березня на День народження Кобзаря під час презентації книги у бібліотеці Волинської православної богословської академії.

Як розповів укладач видання, літературний редактор інформаційно-видавничого центру єпархії Віктор Гребенюк, у Шевченка є багато творів, які можна тлумачити неоднозначно. Тому до книги увійшли ті твори, які однозначно свідчать про православні погляди автора.

«Хтось тлумачить Шевченка як майже комуніста, підкріплюючи це вирваними з контексту цитатами. Інші – як протестанта, треті – язичника або атеїста. Але насправді Тарас Григоврович багатогранний, його не можна тлумачити однозначно», - заявив Гребенюк.

За словами укладача, до книги вибрано поезії з останнього Повного зібрання творів Шевченка. Книга вийшла у серії "Віра наших класиків".

Книжка містить не тільки поетичні твори, а й багато графічних та акварельних зображень Кобзаря.

Викладач академії Міла Хомич розповіла, що до книжки увійшли також акварельні вигляди Почаївської Лаври, зроблені Шевченком під час відвідування Волині.

На презентації книжки Міла Хомич прочитала уривки з творів, які, на її думку, переконливо свідчать, що Шевченко вірив у Бога. Семінаристи другого курсу прочитали Давидові псалми у переспівах.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зазначив: минула пора, коли люди на мітингах заявляли про свою любов до України. «Прийшов час показати цю любов справами», - підсумував Михаїл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку видали православного Шевченка
09 березень, 2012, 15:51