У Луцьку Шевченка вшанували спільним виконанням «Заповіту»

У Луцьку Шевченка вшанували спільним виконанням «Заповіту»
На честь 198-річниці від дня народження українського поета та художника Тараса Шевченка біля його пам’ятника у Луцьку декламували поезію Козбаря різними мовами, а також спільно виконали «Заповіт».

Урочисті відбулися 9 березня біля пам’ятника Шевченка в Луцьку, що на проспекті Волі.

Покласти квіти Кобзарю зібралися представники міської та обласної влади, місцеві депутати, громадські діячі, козаки стрілецького братства та небайдужі лучани.

Зокрема тут були секретар міської ради Григорій Пустовіт (ВО "Батьківщина"), депутати міської ради Тетяна Демєнтьєва (Партія регонів), Святослав Боруцький (ВО "Свобода"), Олександр Пиза ("Фронт Змін"), Богдан Шиба (позафракційний), Андрій Осіпов (ВО "Батьківщина") та депутати обласної ради Євген Мельник та Олександр Пирожик (ВО "Свобода").

Обласну владу представляли заступники голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко та Олександр Курилюк, голова облради Володимир Войтович. Міську владу - віце-мер Святослав Кравчук.

У своєму виступі кандидат філологічних наук, доцент ВНУ Ольга Яблонська зазначила, що Кобзар бачив Україну вільною та могутньою державною, а не Малоросією, а відтак нинішньому поколінню варто дослухатися до слів поета.

Студенти ВНУ декламувати вірші Тараса Шевченка вирішили не лише в оригіналі українською, а й російською, польською, французькою, німецькою та іспанському мовами. Вшанувати пам’ять Шевченка до Луцька завітав сучасний кобзар з Чернечої гори, заслужений діяч мистецтв України, кобзар Володимир Горбатюк.


Під кінець заходу усі присутні спільно виконали «Заповіт» Шевченка. Диригував кобзар Володимир Горбатюк. Кобзар з Чернечої гори зізнався, що цей виступ на Волині став одним з найкращих з тих, які він виконував разом з глядачами.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Шевченко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
атмосферні фото)
Відповісти
Все красиво і з душею. Велика дяка Василю Гею, Ользі Яблонській, кобзарю Володимиру Горбатюку і іншим учасникам свята за те, що донесли до громади міста живе слово титана української нації Тараса Шевченка. Але прикро, що в селищі Вересневому воно було перетворене в дешеву спекуляцію і рекламу передвиборних подачок так званого фонду Ігоря Палиці. Чи хтось в силах популярно втокмачити Ніні Тарасенко & Ігорю Палиці елементарні речі моралі, про «ложку дьогтю в бочці меду»? Принаймні, про те, що благодійність не рекламується? Якщо вони хочуть вручити вишиванки на Великдень дітям-сиротам, яких в сьогоднішній Україні більше, ніж після Громадянської війни, то це треба зробити без галасу і пилюки, а подарувати їх і тихенько в куточку поплакатись в ганчірку. За нужденних моляться, а не галасують. Але, до великого сорому, лицемірні тексти виступів Тарасенко при таких акціях «благодійності» витримуються в стилі кращих традицій радянського політичного моралізаторства і агітаторства 30-х років.
«Итак, когда творишь милостыню, не труби перед собою, как делают лицемеры в синагогах, на улицах, чтобы прославляли их люди…
Чтобы милостыня твоя была втайне; Отец твой, видящий тайное, воздаст тебе явно» (Матф. 6: 1-4).
Не виключено, що ближче до виборів радянський безбожник Палиця своїми вустами і вустами своєї наймички - благодійниці-парторга Ніни Тарасенко буде трубити про свою «благодійність» не лише в синагогах, а й в православних храмах.


Відповісти
Останні новини
У Луцьку Шевченка вшанували спільним виконанням «Заповіту»
09 березень, 2012, 16:37