Як «Беркут» бив людей у Києві. ФОТО. ВІДЕО

Як «Беркут» бив людей у Києві. ФОТО. ВІДЕО
У Києві у пятницю, 10 січня виникла бійка під Києво-Святошинським райсудом, де судили так званих "васильківських терористів": мітингувальники, які пікетували суд, вступили у силовий конфлікт з правоохоронцями, постраждали жінки, народні депутати. Екс-міністру Юрію Луценку розбили голову.

Спочатку стало відомо, що біля суду "Беркут" жорстоко б'є протестувальників. "Є інформація, що одному з протестувальників зламали ногу", - повідомила ВО "Свобода" у Твіттері.

ПОБОЇЩЕ ОЧИМА ОЧЕВИДЦЯ

Журналістка Олена Білозерська повідомила: "Люди (переважно з Майдану) під дощем стояли під судом більше трьох годин, поки суддя Бурбела зачитував вирок. Коли судилище закінчилося, вони не розійшлися, а продожили мітинг під судом. Весь цей час напроти стояв лише один автобус з "Беркутом".
Звідки узялася решта "беркутів" - ми так і не зрозуміли..."

"Беркути" кинулися розчищати від людей виїзд з двору суду. Люди не давали себе відтіснити, почалася сутичка, яка переросла в бійку, писала Білозерська.

"Спочатку люди відтіснили "Беркут", ті пішли в обхід, потім швидко повернулися і цим маневром трохи розсіяли щільність натовпу мітингувальників. Їх стало більше, вони зачистили виїзд, і під посиленою охороною "Беркуту" і "Грифону" автозак виїхав. Після цього почалося побоїще.

Газ використовували обидві сторони - раз чи двічі мітингувальники, решту разів - "Беркут". Вони били людей кийками і ногами. Люди після того почали кидати у них все, що під руку трапилось. Каменюкою розбили вікно у суді, зірвали табличку (про табличку знаю з чужих слів, сама не бачила)", - каже Білозерська.

"Беркути" просто озвіріли. При мені били кийком старого діда, який не бився, а утікав від них. Сергія Б. зі "Свободи" вони кинули на гострі металеві шпичаки паркану і навмино натисли згори. В результаті у Сергія пробиті з м’ясом обидві ноги. Ми надавали йому першу допомогу, поки прибула "швидка" (особисто я, щоправда, лише тримала ліхтарик), хлопець мало не непритомнів від болю", повідомила журналістка.

"Прибуло аж 6 машин "швидкої допомоги". Але усім постраждалим в них не вистачило місця. Серед побитих - нардепи-свободівці Леонов, Бублик і Кириленко.

Били і журналістів. Зокрема, побили фотокора Макса Левіна і розбили йому спалах. Мене особисто якесь тупе здоровило вхопило й кидануло на асфальт, я дивом встигла захистити фотоапарат. Я, до речі, була у помаранчевому жилеті "Преса", з бейджем на шиї і великим фотоапаратом у руках", - йдеться уповідомленні Білозерської.

"БЕРКУТ" ЗМУСИЛИ ЗНЯТИ МАСКИ

Після сутичок із бійцями спецпірозділу "Беркут" біля суду госпіталізовано 5 постраждалих активістів - повідомили медики зі "швидкої допомоги" кореспонденту УНІАН.

Цю інформацію також підтвердив депутат від "Свободи" Едуард Леонов. Він наголосив, що "беркутівці" не рахувався "ні зі старими, ні з жінками, били всіх", наздоганяли і били навіть випадкових перехожих, і тих, хто впав, також, повідомляла Українська правда.



Після сутички учасники Автомайдану заблокували виїзд автобусам "Беркуту", спустили їм колеса. Самих бійців змусили зняти шоломи і маски і пройти через своїрідний "коридор ганьби", створений протестувальниками. З відео видно, що шоломи зняли далеко не усі беркутівці.





У сутичках постраждав Юрій Луценко. Дружина Луценка повідомила, що в екс-міністра діагностували струс мозку, закриту черепно-мозкову травму та численні гематоми. Він отримав 8 ударів кийком. За її словами, Луценко просить не мститися за нього "беркутівцям", тому що "ці хлопці самі залякані".

фото Andriy Kovalov (взято з Української правди)
фото Andriy Kovalov (взято з Української правди)
Фото Vitaly Manko (взято з Української правди)
Фото Vitaly Manko (взято з Української правди)


Фото з блогу журналістки Олени Білозерської:






























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 35
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще не так треба було дати тим "мирним демонстрантам"! Щей водою полити щоб очумали від дурного в голові! Яка б це влада, в якій державі дивилася б спокійно не це збіговисько під судом! Цей МайДаун вкотре довів, що нічого доброго від нього немає - одні бовдури, що не хочуть працювати там зібрались і дурью маються, бо ж руки чешуться! Нехай приберуть після себе Хрещатик і йдуть додому дітей годувати, а не чекають мізерних подачок із-за бугра! Кажуть, що роботи немає в Україні - а вони хто,"проффесори" яким кафедр невистачає? Роби руками і роботи буде навалом, а не бий беркутівців, бо їхня робота підтримувати правопорядок від такого бидла!!
Відповісти
по перше - від такого бидла як ти!
по друге, беркут наркомани накуренні, переляки які вкакались.
третє. йди робити на папіка заводи і сама корми банду злодіїв!

Відповісти
ForeverYoung бараны вы безмозгие в той-же вашей европе вас-бы уже давно пересажали,а тут власть сливает пацанов,спецов и всё ради тупых педрил
Відповісти
Ну ты неправ..зачем учится,если потом руками работать?
но да...я на стороне беркутов.
Відповісти
на стороне беркута? обісрався також від страху? ))
Відповісти
Кафедри не вистачає на разі тобі, хоч ти теж не професор і ніколи ним не будеш. Глянь, скільки помилок.
Відповісти
http://www.politarena.org.ua/index.php?newsid=61586
Відповісти
про твого захарченка! на вдавись!
https://www.youtube.com/watch?v=9nNRffdSY1c
Відповісти
http://advocat-cons.info/index.php?newsid=20253#.UtD6FdobRi0
Відповісти
Беркут обісрався! Ганьба позорним мєнтам!
Відповісти
Оце правильно! Нема чого порушувати громадський порядок і бунтувати. Любишь кататься - люби и саночки возить
Відповісти
так як порушують поряд мєнти, беркути, то потрібно ще пошукати, зрадники народу, скоро буде розплата!
Відповісти
ми лайно(
Відповісти
я знаю
Відповісти
Вибачте нас засранців, ми топчем вільну Україну, ми гівно!
Відповісти
Частину Беркуту, котрий утікав з місця злочину, було заблоковано Автомайданом біля Святошинського РУВС. Через годину-дві там були вже тисячі людей. Теоретично, було два шляхи – помста або справедливе покарання.

І нам вдалося піти шляхом покарання.

Усіх міліцонерів, котрі вчинили побиття під судом, було перефотографовано. Усіх їх було змушено відкрити свої обличчя. Усіх їх, під охороною активістів, було спроваджено цілими і неушкодженими через "коридор" ганьби, від автобусів – до РУВС. Через місяць, через рік або навіть через двадцять – ті з них, чию вину буде встановлено справедливим судом, ОБОВ"ЯЗКОВО будуть відповідати за те, що сталося під Святошинським судом.
Відповісти
бачили вчора як беркутята вміють костиляти, такого позору ім на все життя хватить
Відповісти
Із вчорашніх розмов "опущених" беркутят за парканом Святошинського райвідділку:
- Сука, что за позор. Это попускалово такое, б..ь!
---------------------------------------
— Саня, наші всі зайшли, Сань?
— Я ї..в…
--------
Відповісти
Так люди самі спровокували беркутів, та це ж видно з кожного відео, люди на них кидалися, а вони захищали. То хіба це мирна акція, так це ж откай ажіотаж і знову був потрібен апазіції. Блін, що це вже відбувається, сором на весь світ, хіба це відстоювання інтересів та прав українців, це ж просто вже армагедон і бардак...
Відповісти
1.покажи хоч одне відео, а потім патякай.
2.захищались? знімаючи маски перед народом.
3. опозиції там і близько не було. люди самі прийшли .
4. про аргамедон ти прав, такого безпрєдєла зі сторони мусорів Україна 20 років не бачила!
Відповісти
Ви були присутні там, на місці? якшо так, то куди дивились ваші очі?
Відповісти
Шановні, звадайте вислів "Труд облагораживает человека", то смію звернути вашу увагу на те, що Беркут на роботі, і виконує свої безпосередні функції, а майданівці, які розриваються, так кричать про вступ у Європу та краще життя, уже майже два місяці, живуть, як бомжі, на вулицях столиці, при цьому залишають після себе послід, і навіть не думають, щось робити. Вони, що думають у теперішній час можна жити, як древні люди, не митися, не бритися, не працювати і чекати доки на деревах, щось виросте чи здобич потрапить у вириту пастку? Якщо наш народ хоче до Європи то має зарубаси собі на носі, що там люди живуть добре і забезпечено, які працють а не відкривають роти за нікчемний бутерброд. Подумайте над цим.
Відповісти
За перегородження дороги дають 6 років в'язниці. Незаконне формування тзв. "Беркут" лупашив вчора людей на ліво і направо. Побили навіть екс міністра МВС Луценка. Все це відбувається на тлі економічного занепаду України, величезного дефіцину бюджету, нових держ. боргів і нездатністю влади стабілізувати і підняти економіку країни, відповідно і добробут людей. Мордоворот з мінфіндоху видає накази про віджим більш як 37 000 підприємств з особистою відповідальністю обласних податківців перед ним.
Відповісти
У всіх країнах колишнього СРСР ми спостерігаємо дегенеративні тенденції. Правлячі в них режими, побоюючись втратити владу, намагаються маніпулювати інституціями всередині країни та легітимізувати диктаторські правила
Відповісти
Руслана Лижичко, очевидець подій: "Десяток або декілька десятків пацанів в пов’язках наскакують, провокуючи беркутню на бійку, а потім розчиняються серед людей, яких вони реально «підставляють»."
Відповісти
Ось і я про це ж ...
Відповісти
Спочатку вони тебе б'ють, потім оточують, пробують витіснити, потім їх оточуєш ти, змушуєш зняти маски, шоломи, принизливо пройти через твій кордон, "коридор ганьби", а потім ти перемагаєш.
Відповісти
Невже ви справді вважаєте, що Беркут безпідставно напав на людей? Вони були спровоковані, і ті, хто провокував потрапили під роздачу. Тепер вимахуються.
Відповісти
Пишуть про горе з Луценком, але це не горе - це його вибір!!!
Відповісти
Поширюємо, роздруковуємо, розклеюємо!
Фотографії усіх "беркутівців", які били людей на Святошині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
http://espreso.tv/article/2014/01/11/fotohrafiyi_usikh_berkutivciv_yaki_byly_lyudey_na_svyatoshyni_onovlyuyetsya
Відповісти
Эта ночь, которая должна была стать ночью очередного унизительного поражения Евромайдана и оппозиции, стала ночью победы. Маленькой, но очень важной. Это не победа над "беркутом" - это победа над беззаконием, над тем, что милиция не выполняла требования закона и не представлялась, не открывала лиц, действовала анонимно и беззаконно.

Теперь многие из тех, кто избивал людей под судом, запечатлены для истории и для объективного расследования, когда бы оно ни состоялось. Это свершилось прежде всего благодаря инициативе нескольких бесстрашных парней из ‪#‎Автомайдан‬'а. Я скажу как гражданин и человек - я хочу жить в обществе, где главными ньюсмейкерами будут такие люди, как герои Автомайдана. Думаю, гражданский долг каждого, у кого есть возможность, принять участие в работе и оказать посильную помощь Автомайдану. Никто кроме нас это не сделает, сегодня ордена для Автомайдана - это поддержка каждого из нас.
Відповісти
Кравчуку і Кучмі, на щастя, вистачало розуму не ділити українців на "чужих" і "своїх". Ніхто не збирав альтернативне студентське голодування, ніхто не звозив на акцію "Україна з Кучмою". Чи не вперше Анти-акцію 2004 року провів Янукович. Тоді він привіз свій Антимайдан на залізничний вокзал Києва, з якого грозив "Леопольду" Ющенку. Він боявся і боїться наодинці залишитися з опонентами. Він боїться приймати на себе удар. А тому він створює паралельну реальність з усіма цими АнтиМайданами, АнтиАвтомайданами, АнтиФашистами. Одне слово - АнтиЯнукович. Як це там називається у медицині?
Відповісти
Второй месяц в Украине бьют людей. Проламывают головы, жгут машины, режут ножами, заливают глаза зеленкой, вешают у дверей домашних животных.

И, что характерно, вся эта агрессия идет вовсе не со стороны протестующих.

Весь этот беспредел творит власть руками силовиков и наемных гопников. После чего, довольно осмотрев последствия побоищ, награждает насильников и наказывает пострадавших.

А потом призывает соблюдать законы.

Вы поняли, да? Сначала власть нарушает все писанные и неписанные нормы, а потом призывает народ соблюдать их.

Долго это продолжаться не может, уже до самых инертных начинает доходить, что по сути в стране никаких законов нет. Если власть их не соблюдает, то с какого хрена их должен соблюдать народ?

Я понимаю, что адептам "русского мира" хотелось бы, чтобы власть пи*дила граждан в кровь, а граждане в ответ кланялись бы и благодарили. Но в Украине так не будет.

Уже происходит то, о чем я предупреждал, все больше людей приходят к подобным выводам:

"Если ты болеешь – врачи тебя не лечат. Если тебя грабят – менты тебя не защищают. Учителей и преподавателей ты не найдешь в школах и университетах. В судах нет юристов. В налоговой в принципе нет людей. Если ты горишь в здании – пожарные тебя не спасают. На*уя это государство? На*уя платить налоги? Да пошли они все на*уй."

Мы на грани хаоса? Да. В этом виноват Майдан? Нет.

Майдан пытается этот хаос остановить. Потому что, чем дальше заходит власть, тем сильнее может быть взрыв. И поэтому власть нужно как можно раньше остановить и перезагрузить демократическим путем – с помощью досрочных выборов.

***

На фоне всего этого дико колбасит, когда слышишь обвинения в "закликах до повалення конституційного ладу". Например такая хрень написана в приговоре "васильковским террористам".

Если бы Украина была конституционной монархией с монархом в лице (прости, господи) Виктора Януковича, тогда да – призыв к его отстранению от власти можно было бы рассматривать как нападки на конституционный строй.

Но все наоборот – это Виктор Янукович на протяжении многих лет уничтожает то, что гарантировано украинской Конституцией. Причем не абстрактными призывами, а конкретными действиями. Вплоть до изменения этой самой Конституции с помощью решения карманного суда, в обход всех конституционных норм.

Поэтому отстранение Виктора Януковича от власти – это не "повалення конституційного ладу", а его восстановление.

И чем скорее это произойдет, тем будет лучше для всех. Потому что страна должна руководствоваться правилами, а не жаждой власти и бабла недопровозглашенного самодержца
Відповісти
Беркут чмо
Відповісти
И ще , ятокого звирства, небачыв?
Відповісти
Останні новини
Як «Беркут» бив людей у Києві. ФОТО. ВІДЕО
11 січень, 2014, 08:20
У «Волині» - поповнення
11 січень, 2014, 07:00