Через аномальну зиму аграрії Волині у розпачі. ВІДЕО

Через аномальну зиму аграрії Волині у розпачі. ВІДЕО
Нетипова зима негативно вплине на майбутні врожаї волинських аграріїв, особливо, якщо природа «не схаменеться».

Лучани через відсутність снігу та морозу особливо не переймаються, а от природа може відчути наслідки непритаманного для січня тепла, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На деревах та кущах з’явились бруньки. Озимі зернові проростають. Чи не усі рослини наче переплутали пори року та на 2 місяці раніше почали вегетацію.

«Підвищений температурний режим останньої декади грудня та першої декади січня, сприяв тимчасовому поновленню ростових процесів озимих культур та багаторічних трав, а також плодово-ягідних культур. Зимою ці культури відновили вегетацію, відбуваються фазові зміни у рослинах», - розповіла завідувач сектору агрометпрогнозів Волинського гідрометцентру Людмила Галюк.



Середньодобова температура вище від норми на 3, подекуди 10 градусів. Такі неочікувані примхи матінки-природи швидше за все негативно вплинуть на врожай, - кажуть в секторі агропрогнозів.

«Рослини відновила вегетацію, витрачають свої поживні речовини і на початок весни вони можуть бути ослабленні. Це аграріям прийдеться додатково витрачати гроші», - зазначила Галюк.

Теплі повітряні маси прийшли до нас з Атлантики, розповідають синоптики. Таке тепло протримається недовго. Вже з 11 січня зима таки повернеться на Волинь.

«З 11 числа почне надходити повітря холодніше із Північного Заходу, тому чекаємо вже з 12 числа зниження температури від -3 до +2 тепла. Чекаємо на мокрий сніг. Із 13 числа температура становитиме від 1 до 6 градусів морозу», - прогнозує інженер-синоптик Волинського ГМЦ Надія Голя.

А вже на Старий Новий рік, 14 січня, можна буде навіть пограти у сніжки.

Зауважимо, днями волиняни могли спостерігати ще одне цікаве явище природи. Над Луцьком з’явилася подвійна веселка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через аномальну зиму аграрії Волині у розпачі. ВІДЕО
11 січень, 2014, 10:34