Прокуратура відкрила справу проти «беркутівців»

Прокуратура відкрила справу проти «беркутівців»
Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом застосування сили спецпризначенцями з «Беркуту» через сутички на проспекті Перемоги.

Провадження відкрито за статтею «Перевищення службових повноважень», ‒ пише видання Insider з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

У відомстві кажуть, що розслідування вирішили почати після повідомлень про застосування сили працівниками спецпідрозділу «Беркут» біля Києво-Святошинського суду, а також «щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Ю.Луценком».

У рамках розслідування слідчі прокуратури «встановлять об’єктивну картину того, що сталося на території суду, а також у подальшому біля Святошинського райвідділу міліції».

Наразі офіційних заяв про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходило, проте слідство за ч. 2 ст. 365 КК України розпочато за інформацією, наявною у ЗМІ.

Водночас слідчими міліції за тими ж подіями розпочаті кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання у діяльність суду, а також опору працівникам міліції, повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, у Києві у п’ятницю, 10 січня, виникла бійка під Києво-Святошинським райсудом, де судили так званих «васильківських терористів»: мітингувальники, які пікетували суд, вступили у силовий конфлікт з правоохоронцями, постраждали жінки, народні депутати. Екс-міністру Юрію Луценку розбили голову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
найбільшу небезпеку для громадян у цій країні становлять саме офіційні структури: міліція, даі, прокуратура, суди, податкова, представники всіх цих незліченних управлінь, комітетів та департаментів. У кращому випадку від них можна відкупитись, у гіршому, маючи з ними справу, ти просто ризикуєш усім – роботою, здоров'ям, життям. При тому, нагадаю, що всі вони існують за твій рахунок.
Відповісти
Эта ночь, которая должна была стать ночью очередного унизительного поражения Евромайдана и оппозиции, стала ночью победы. Маленькой, но очень важной. Это не победа над "беркутом" - это победа над беззаконием, над тем, что милиция не выполняла требования закона и не представлялась, не открывала лиц, действовала анонимно и беззаконно.

Теперь многие из тех, кто избивал людей под судом, запечатлены для истории и для объективного расследования, когда бы оно ни состоялось. Это свершилось прежде всего благодаря инициативе нескольких бесстрашных парней из ‪#‎Автомайдан‬'а. Я скажу как гражданин и человек - я хочу жить в обществе, где главными ньюсмейкерами будут такие люди, как герои Автомайдана. Думаю, гражданский долг каждого, у кого есть возможность, принять участие в работе и оказать посильную помощь Автомайдану. Никто кроме нас это не сделает, сегодня ордена для Автомайдана - это поддержка каждого из нас.
Відповісти
Найбільшу небезпеку для громадян у цій країні становлять, шановний, самі люди. Вони вийшли на майдан відстоювати свої інтереси то нехай відстоюють мирно, а не лізуть "на голову".
Відповісти
цікаво, це ще хто кому лізе на голову?
випадково це не мусора? чи не суди з гаішниками?
сиди і мовчи і не позорся. не шановний
Відповісти
Ще одне грандіозне протистояння українців проти покидьків з беркута. Кілька десятків травмованих, деякі дуже серйозно. Псів змусили зняти шоломи - тепер знаємо хто буде сидіти і платити постраждалим, і не тільки!
Відповісти
Руслана Лижичко, очевидець подій: "Десяток або декілька десятків пацанів в пов’язках наскакують, провокуючи беркутню на бійку, а потім розчиняються серед людей, яких вони реально «підставляють»."
Відповісти
За наїзд позашляховиком помічника судді на матір трьох дітей, яка в результаті померла - від "гуманного" суду через пів року амністія. А троє дітей залишилися без матері! Отаке верховенство права та справедливості в нашій країні!
Відповісти
Поширюємо, роздруковуємо, розклеюємо!
Фотографії усіх "беркутівців", які били людей на Святошині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
http://espreso.tv/article/2014/01/11/fotohrafiyi_usikh_berkutivciv_yaki_byly_lyudey_na_svyatoshyni_onovlyuyetsya
Відповісти
Останні новини
Прокуратура відкрила справу проти «беркутівців»
11 січень, 2014, 10:39