Мінкульт погрожує церкві за богослужіння на Майдані. ДОКУМЕНТ

 Мінкульт погрожує церкві за богослужіння на Майдані. ДОКУМЕНТ
Міністерство культури погрожує Українській греко-католицькій церкві судовими позовами за участь її духовенства у протестах.

Про це заявив предстоятель УГКЦ Святослав під час прес-конференції, яку транслює Радіо «Свобода, в понеділок, 13 січня, ‒ повідомляє Українська правда.

Він розповів, що УГКЦ отримала від Мінкульту лист з попередженням, а фактично, погрозами.

«Доволі цікаво, що в цьому листі вперше за всі роки існування незалежної України прозвучало попередження, і можна навіть назвати його погрозою, про те, що релігійні громади УГКЦ в судовому порядку можуть бути позбавлені легального статусу», ‒ розповів Святослав.

«Ми думали, що час, коли переслідували церкву, уже давно минув», ‒ обурився він.

За його словами, приводом до звернення Мінкульту стала участь священників у протестах громадян. «Приводом є сам факт, що частина духовенства є серед вірних, які спонтанно вийшли на мирні протести», ‒ розповів Святослав.

«Ми завжди були, є і будемо з народом, це є серцевина церкви. Ми ніколи не заохочували і не благословляли жодних протиправних дій. Ми завжди виховували правову культуру. Ми завжди закликали виконувати закони України відповідно до Божого закону, а відтак, до соціальної доктрини церкви», ‒ пояснив глава УГКЦ.

Він заявив, що церква заохочує вірян бути активними учасниками суспільного процесу. «Вміти відчувати справедливі закони, а відтак, бути активними учасниками суспільного процесу. Церква не є учасником політичного життя, але вона є невід’ємною частиною громадянського суспільства», ‒ пояснив позицію УГКЦ Святослав.

Він пояснив владі, що церква несе мир і терпимість, а тому місце проведення мирних акцій є найвідповіднішим для служіння і повчання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПІПЕЦ!!!!
Відповісти
Це безпрецедентно.Нехай банда краще подумає про наслідки цього листа!
Відповісти
Памятаєте ,вже колись спроба була...Тільки потім не кричіть що першими були бандерівці.
Відповісти
Вдогонку новости об УГКЦ. Как сказал один мой друг: это не власть, а клуб интеллектуального Холокоста. Святой престол - это даже не ЕС. Папы римские кушали на завтра людей накшталт Джулиано Медичи, а все правители мира во все времена были вынуждены считаться с позицией Ватикана. Вспомним хотя бы сколько конфликтов и войн были спровоцированы Святым престолом. Так вот. Когда Сталин говорил о дивизиях Папы Римского, ну, это хотя бы был Сталин. Кровавый тиран в стоптанных сапогах без имущества в Монако. Но когда афеллированной с Ватиканом церкви начинает угрожать какое-то Новохатько по указке Януковича... Как сказать. Это даже не льва в бок палкой тыкать. Лев - это например Штаты. Лев и без того уже зол, но от него можно попробовать убежать. Это равносильно тому, чтобы обмазаться сахарным сиропом и залезть в гнездо японских шершней-убийц. Разведка Ватикана - одна из самых информированных в мире. Святой престол способен через своих архиепископов лоббировать принятие решений по всему земному шару. Тихо, изящно и неофициально. Если Папа Франциск включит режим "мирного протеста", я даже не уверен сможет ли Янукович потом куда-то убежать.
Відповісти
ще церкву зачепимо, прискорюйте пришестя свого пі...ца!!!
Відповісти
Рекомендую прочитати і перечитати коментар 123...Борисе Петровичу вам також!
Відповісти
Ще одним репресивним органом диктатора Януковича став Мінкульт. ДАІ, Мінздоров'я, Мінздох, а тепер і Мінкульт. Зруйнована система система охорони здоров'я, відсутність доріг, падіння податкових надходжень, про культуру взагалі промовчу. А у них першочергове завдання - Євромайдан! Цю систему неможливо реформувати. Її можна лише знищити. Раз і назавжди
Відповісти
Згадайте історію,перепитайте своїх предків-" асфабадітєлєй" які страшні бандерівці, можуть навіть життя свого не пошкдувати...а мову і церкву відстояти.
Відповісти
Та кохали ми вас.Всіх не залякаєте!
Відповісти
"Молодці", ви попали в десятку.Зачепили те що треба.
Відповісти
А щоб штундів зачепити так СЛАБО???
Відповісти
Ідіоти! У Януковича, справді, зірвало дах від безкарності. Щодо ситуації з заявою якогось мудака з Мінкульту стосовно участі священників Української Греко-Католиціької Церкви у богослужіннях на Майдані. Це ж яким потрібно бути моральним уродом і покидьком, щоб погрожувати закриттям однієї з найбільших християнських церковних конфесій України!!! СПонад сім мільйонів вірян!!! У них параноя! Це все-одно, що погрожувати Ватікану. Людина, що таке чинить - повний неадекват. Я вже не кажу, що це відвертоа єресь. Безбожники!
Відповісти
Після сьогоднішньої заяви міністерства культури до греко-католицької церкви, боюся, що через пару днів заборонять Бога! Бо він поставив нереальні заповіді для наших можновладців
Відповісти
Останні новини
Мінкульт погрожує церкві за богослужіння на Майдані. ДОКУМЕНТ
13 січень, 2014, 11:10