Державним підприємством на Волині керують чоловік, жінка і їхній син

Державним підприємством на Волині керують чоловік, жінка і їхній син
Одним з шахтарських підприємств у Нововолинську керують чоловік, жінка і їхній син, хоча вважається, що це не суперечить антикорупційному законодавству.

Директором держпідприємства "Передпускова дирекція шахти №10 "Нововолинська" з лютого 2012 року є Петро Солоп. Його дружина Світлана Солоп — начальник відділу кадрів. Їхній син Валентин працює помічником директора з правових питань. Про це пише журналістка Наталя Камишникова на сторінках Нововолинська ділового.

Колишній працівник підприємства Василь Каращук звернувся до прокуратури за роз'ясненнями, чи можливий такий "сімейний підряд". Адже згідно з законом "Про засади запобігання і протидії корупції" посадові особи юридичних осіб не можуть мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути безпосередньо підпорядкованими близьким їм особам.

Прокурор Іваничівського району Людмила Герасимчук у відповідь на це заявила: це положення Закону не поширюється на тих, хто працює у сільських населених пунктах. А держпідприємство "Передпускова дирекція шахти №10 "Нововолинська" знаходиться у селі Поромів Іваничівського району, тобто у сільській місцевості, - пояснили в прокуратурі.

До того ж, згідно з посадовою інструкцією, затвердженою на цьому ДП, начальник відділу кадрів безпосередньо підпорядковується не директору, а головному інженеру. Так само і помічник директора з правових питань підпорядкований заступникові директора з економічних і фінансових питань, - повідомили у прокуратурі.

Фактично ту ж відповідь дали чоловікові і в обласній інспекції з питань праці.

Щоправда, інспектори знайшли порушення в Положенні про юридичний відділ ДП. Мовляв, відповідно до чинного законодавства юридична служба повинна підпорядковуватися безпосередньо директорові, а в Положенні йдеться про підпорядкування заступникові директора.

Інформацію про порушення інспекція передала в обласне управління юстиції для реагування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це не одне таке.. Державні структури скоро буде сімейним бізнесом)))Ганьба.
Відповісти
ГАНЬБА!!
Відповісти
Так-так... Правильно, ганьбуйте. Хай краще колом стоїть і облізе або ж розкрадуть, ніж буде працювати, давати людям роботу і приносити податки.
Відповісти
Цікаве бачення проблеми, або керувати держ. підприемством дружною сім'єю або "Хай краще колом стоїть і облізе або ж розкрадуть"
А як вам такий варіант керівника підприємства:чесна,порядна людина,хороший спеціаліст з профільною освітою,врівноважений,непитущий,з великим досвідом роботи на різних посадах починаючи з найнижчих дружина якого працює в школі вчителькою а син юристом, наприклад,в пенсійному фонді.Такого варіанту Ви навіть не розглядаєте?
Відповісти
Кругом ті сімейні підряди. Хай би провели перевірку і почистили їх, а то простим людям нема як влаштуватися на роботу
Відповісти
Останні новини
Державним підприємством на Волині керують чоловік, жінка і їхній син
13 січень, 2014, 16:18