У Луцьку розповіли про завдання волинського «Майдану»

У Луцьку розповіли про завдання волинського «Майдану»
Презентація Волинського обласного осередку Всеукраїнського об’єднання «Майдан» відбулася у Луцьку.

Про те, хто саме входить до ради та президії осередку, що робитиме організація на Волині, розповіли у понеділок, 13 січня.

ЗАВДАННЯ «МАЙДАНУ» – ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ ВЛАДИ

Розповідаючи про ГО «Майдан», один із її членів, голова волинського осередку ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт зазначив, що головним завданням «Майдану» є перезавантаження влади.

Так, серед того, чого намагатимуться досягти члени громадського об’єднання «Майдан», Пустовіт виокремив завдання повернення до такого конституційного ладу, де між гілками влади буде баланс, якого люди сьогодні не бачать. Окрім того, «Майдан» наполягатиме і на підписанні угоди про асоціацію з ЄС, проведенні чесних і прозорих виборів усіх рівнів з метою легітимної зміни влади, поширення руху на захист прав і свобод українських громадян, їх правовий захист, звільнення політичних в’язнів включно з Юлією Тимошенко.

Для цього, мовляв, треба об’єднати і скоординувати роботу громадянського суспільства, що вже почали у громадському об’єднанні «Майдан», до якого долучилися всі прошарки суспільства, більшість громадських організацій, політичних партій, творчих спілок та профспілок.

КЛІМЧУКА І ВОЙТОВИЧА – У ВІДСТАВКУ БЕЗ МАНДАТУ

За словами нардепа, голови волинського осередку ВО «Свобода» Анатолія Вітіва, хоч Майдан розпочинався як боротьба за підписання угоди з ЄС, наразі питання інше – чи буде Україна. Щоб цього уникнути, необхідно змінити не лише обличчя влади, але й усю систему.

Задля цього, зі слів нардепа, і потрібно об’єднуватися. І не лише у Луцьку, але й у всіх районах Волинської області, що є зараз надважливим завданням.

«Нас об’єднує одна мета, хоч ідеологічно ми і різні. Об’єднання «Майдан» відкрите для всіх, хто хоче боротися із режимом і владою», – зазначив Анатолій Вітів.

Окрім того, свободівець розповів, що розпочався збір підписів під зверненням до депутатів Волиньради щодо вимоги відставки голів Волинських облради і ОДА Володимира Войтовича і Бориса Клімчука.

«Більшість кримінальних справ проти активістів луцького Євромайдану базуються на свідченнях голови облради. Він не може представляти нашу громаду», – пояснив останнє Вітів.
Збирають підписи і за відкликання двох «найбільш одіозних» депутатів обласної ради - Клімчука і Войтовича - у Луцьку і Рожищі відповідно.

«Ми маємо цих депутатів відкликати, вони не гідні представляти волинську громаду у найвищому представницькому органі Волині», – зауважив нардеп.

«МАЙДАН» ГОТУЄТЬСЯ ДО СТРАЙКУ І БОЙКОТУ

Боротимуться члени «Майдану» і за звільнення політв’язнів і будуть вимагати виконання закону про «амністію» активістам, який дотепер не діє. Зокрема, запланували Автомайдан.

На Волині члени ГО «Майдан» формуватимуть й страйкові комітети, які діятимуть за умов організації загальноукраїнського попереджувального страйку.

Також Анатолій Вітів зазначив, що «Майдан» закликатиме до бойкоту підприємств, які знаходяться у сфері впливу членів Партії регіонів та «чотирьох олігархів, яких всі знають» – народних депутатів від Волині.

«Ми їх нікого не бачили на стороні Майдану чи на Майдані. Вони ніде не задекларували свою позицію. В парламенті стояли, коли розглядали питання відставки уряду Азарова, який винен у побитті людей, і троє витягнули картки, одного не було, бо він «євроінтегрувався» в Швейцарію. Тому вони входять у той перелік підприємств, які ми будемо закликати волинян бойкотувати», – пояснив нардеп.

В УКРАЇНІ – ВАКХАНАЛІЯ

Заступник голови волинського осередку партії «УДАР» Ігор Алексеєв закликав людей доєднуватися до «Майдану». Він зауважив, що те, що відбувається в Україні, має «чіткі ознаки побудови тоталітарного режиму, який стоятиме однією ногою на міліції, а іншою – на якійсь іншій силовій структурі».

«Те, що є зараз у нашій країні, – вакханалія, щоб не називати беспрєдєл. Я вважаю, що обов’язок кожного, не лише політиків, боротися за виживання української нації. Щоб завтра ми прокинулися в Україні, а не в провінції Росії. Сьогодні йде боротьба. І я переконаний, наше виживання – лише в наших руках», – додав він.

ПОПЕРЕДУ – ВАЖКА ПРАЦЯ

Представник громадського сектору, голова ГО «НацАльянс» Майя Москвич розповіла, що роботи у цьому напрямку дуже багато, адже «кубло зла, яке пустило коріння у всі сфери, тільки розворушили».

«Нам доведеться працювати увесь 2014 рік. Роботи дуже багато, настільки, що ми ледве усвідомлюємо це. І для цього нам потрібно ідейних, людських ресурсів», – додала вона.

Тож, Москвич закликала ініціативні групи, громадські організації, простих громадян проявляти активність, приєднуватися до «Майдану» і боротися разом.

Голова Волинського відділення Союзу Українок Любов Ганейчук, голова Волинської асоціації фермерів Віктор Лук’янчук, голова бізнес-асоціації «Бізнес Волині» Ігор Дильов зазначили, що доєдналися до «Майдану», бо хочуть позитивних змін в країні як для майбутніх поколінь українців, так і для ведення господарства та бізнесу в умовах, де не діють корупційні схеми зокрема.

ХТО УВІЙШОВ ДО «МАЙДАНУ» НА ВОЛИНІ

До волинського «Майдану» приєдналися очільник волинського осередку ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт, заступник обласного осередку «Батьківщини» Ігор Гузь, очільник луцької «Батьківщини» Сергій Григоренко, очільник ВОО ВО «Свобода», нардеп Анатолій Вітів, очільник луцької «Свободи» Святослав Боруцький, секретар волинського осередку ВО «Свобода» Микола Федік, очільник волинського осередку партії «УДАР» Юрій Савчук, заступник голови волинського «УДАРу» Ігор Алексеєв, член партії «УДАР» Михайло Бабенчук.

Також серед членів «Майдану» – голова Волинської асоціації фермерів Віктор Лук’янчук, голова Асоціації фермерів Микола Собуцький, голова організації «Бізнес Волині» Ігор Дильов, голова Волинського відділення Союзу Українок Любов Ганейчук.

Окрім того, сюди увійшли представники громадського сектору – голова ГО «АМоРе» Марія Доманська, громадські діячі Володимир Бут-Гусаїм, Сергій Поха, Микола Собуцький, голова ГО «НацАльянс» Майя Москвич, голова луцького осередку ГО «Батьківщина молода» Роман Перванчук.

Учасниками «Майдану» стали і депутат Луцькради Богдан Шиба, представник ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Бондар, нардеп 5-ого і 6-ого скликань Володимир Карпук, голова ГО «Волинські патріоти» Володимир Красуля, «рухівець» Володимир Банада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
помилка.красуля не волинські,а циганські патріоти!
Відповісти
і до перемоги!
Відповісти
Майдан вже не зупинити, зітремо банду зека в порох!
Відповісти
Инструкция, как гражданину арестовать милиционера
http://argumentua.com/novosti/instruktsiya-kak-grazhdaninu-arestovat-militsionera
Відповісти
Головним завданням Майдану - є оголосити Віче, на якому буде оголошено наступне Віче, на якому буде оголошено наступне Віче...
Відповісти
наступному Віче, законтачити Василя, буде такий самий законтачений як його Яник
Відповісти
Доманська-заступник Аморе, а не голова
Відповісти
такий майдан як в Луцьку не може зберегти нашу країну! одна школота сидить завжди на Луцькому євромайдані...матюкаються, курять, зовсім ніякої поваги як до старших так і до самих себе! Повна деградація молоді!!! І взагалі потрібно згортати намети і на Київ, там можливо щось корисне будуть робити для нашої країни!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розповіли про завдання волинського «Майдану»
13 січень, 2014, 15:54