Як здають сесію луцькі студенти. ВІДЕО

Як здають сесію луцькі студенти. ВІДЕО
Студенти луцьких університетів кажуть, що Болонська система змінила процес здачі екзаменів і заліків.

Якщо старанно навчався впродовж року, то усі іспити та заліки зараховуються автоматом, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За Болонською системою навчання, яку почали впроваджувати 8 років тому, два з трьох спудеїв не знають, що таке недоспані ночі перед сесією.

«Ми вже звикли до того відчуття, що ми здаємо усе автоматом. За останні 4 роки, це вже 5 рік, я здавала лише 3 чи 4 екзамена», - розповіла студентка Юлія Пазенко.

«Екзаменів я не мав. Так само заліки також всі вийшли автоматом. Тому можна сказати, що ця сесія проходить для мене в формі канікул. Такі собі довгі зимові канікули», - зауважив студент Віталій Цьось.

Катерина Яремко - відмінниця. Дівчина переконує, що хоч усю сесію їй зарахували автоматично, проте вона добре знає, що таке усю ніч «гризти граніт науки».

«Або ти не досипаєш ночі під час семестру, або ти не досипаєш ночі на сесії. Одне з двох… В нас, принаймні, на факультеті вимагають глобальну підготовку - це повинен бути написаний конспект. Вже як ти його будеш вести, чи ти будеш тезово, чи в розгорнутій формі це не важливо, але ти повинен бути готовим, готовим до всього!» - каже вона.

Замість 5 балів - 100. Замість синіх заліковок - такі собі книжечки. Лише починаючи з цього року, тих хто має за семестр менше 75-ти балів, тобто четвірки, забов’язали здавати сесію. На екзамени також приходять ті, хто хоче підвищити зароблену за півроку оцінку. Втім, в деяких студентів таки залишилися старі традиції та звички.



Віктор Демчук розповів про студентські прикмети.

«Мій співмешканець одного року кричав перед екзаменом, у відкрите вікно, - «хлява прийди». Моя сетра одного разу клала 5 копійок собі під п’яту, коли здавала екзамена… Я таке бачив, але я не забобонна людина. Все залежить тільки від самого студета. Від його бажння. Від його вміня», - каже хлопець.

Декан історичного факультету Анатолій Шваб відправив третину групи на перездачу. В Болонській системі викладач та очільник факультету бачить, як переваги, так і недоліки. На його думку, 100 балів дають можливість ширше оцінити знання студента. Втім, така система оцінювання обмежує розвиток, до прикладу, його ораторських здібностей.

«Заробляючи певну суму балів, не завжди мають добрі узагальнення. Є інша проблема того, що вони фактично мислять лише в межах одного, двох занять, а не бачать періоду вцілому. За системою навчання, яка була раніше, студент фактично мусив перед іспитом поновити весь курс, підготувати всі питання, узагальнити і мати цілісну уяву про предмет», - зауважив Анатолій Шваб.

А ще нарікає декан, базові знання майбутніх фахівців, які закладають у школі, стали на багато слабшими, ніж колись.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шваб відправив студентів на перездачу... видно навчив так
Відповісти
видно так ще студенти і вчать...одна справа писати на форумах такого роду коментарі(скаржитися на наших і так чудових викладачів), а інша - сісти і вивчити необхідний матеріал!
Відповісти
Менше 75 балів це 4??? це ж 3!!!
Відповісти
вонаж казала хто має менше 75 балів того на екзамен
Відповісти
нехай покажуть відео як то реально все здається)) особливо заочна форма навчання...в Луцьку всі вищі вузи повна фігня....а особливо політехнічний...платиш гроші той здаєш сесію...теж мені навчання!!!
Відповісти
Пан Шваб так нудно читає лекції та проводить семінари, що на них можна вмерти. І про які ораторські здібності він говорить, якщо сам їх не має. Чесно кажучи, мене він нічого не навчив за 5 років.
Найкращі викладачі на історичному - пан Пришляк, пан Ленартович, пані Шульга (злюча, але предмет свій знає чудово і примушує думати), пані Анна Мар'янівна Куликівська, пани Літковець, Крамар, Ткачук. Також Алла Дмитренко. Серед молоді - Разиграєв.
Думка моя - суб'єктивна.
Відповісти
Останні новини
Як здають сесію луцькі студенти. ВІДЕО
14 січень, 2014, 09:46