Письменник виграв суд у регіонала. ДОКУМЕНТ

Письменник виграв суд у регіонала. ДОКУМЕНТ
Апеляційний суд Львівської області відмінив рішення першої судової інстанції за позовом нардепа Вадима Колесніченка до письменника Юрія Винничука (на фото) про захист честі і гідності.

Про це йдеться у повідомленні Юрія Винничука у Facebook, ‒ пише Українська правда. Життя.

«Апеляційний суд Львівської області ‒ тут починають грати литаври і гупати бубни ‒ ВІДМІНИВ ‒ вступають сурми ‒ рішення першої судової інстанції ‒ приєднуються кобзи і бандури ‒ на користь Вадіка Калєснічєнка!!! Себто Вадік передчасно тішився, що виграв суд у «пісатєля Віннічюка», ‒ написав Юрій Вининчук.

Таке судове рішення було оголошено нині на судовому засіданні, додав Юрій Винничук.

Як повідомлялося раніше, депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко подав до суду на письменника Юрія Винничука про захист честі, гідності та ділової репутації. Проте сам Вадим Колесніченко не пам’ятає, за що саме подав на Винничукадо суду.

«На блозі «Української правди» десь в січні або лютому він щось бовкнув на мою адресу. Я почекав, дав коментарі, бачу ‒ він не змінює своєї точки зору. Я і запропонував йому в суді довести, що те, що він поширює, є правдою», ‒ казав тоді депутат.

Як відомо, Юрій Винничук регулярно пише колонки на ТСН. Він також є автором скандального вірша «Убий під...аса». 23 січня 2013 року до Винничука додому прийшли міліціонери і зажадали письмових пояснень із приводу його вірша, прочитаного раніше у Києві на заході «Ніч еротичної поезії».

Підставою для цього стала скарга до Генпрокуратури депутата від Компартії Леоніда Грача, який вважає, що згаданий вірш є порнографічним твором, а також містить у собі заклики до насильницького повалення чинної влади. Депутат-комуніст написав звернення після листа політолога Володимира Бондаренка з приводу віршів Винничука.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, ПР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вірш гідний! правдивий!
Відповісти
навіть у вікіпедії є ))
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B1%D0%B8%D0%B9_%D0%BF%D1%96%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0
Відповісти
це все абсурдно і банально, перша інстанція Київ, а друга Львів, а чому ж не Київ? Хах...
Відповісти
ось так і всі. чув дзвін незнаю де він.який жах. підсудність знаєш таке поняття?
Відповісти
вибачте а де у того нардепа ота честь гиднисть и т д чого там можна видстояти хай перше зрозумие що то за слова бо здаеться вин таки за шось свое по понятиям судиться
Відповісти
Олександр Бригинець
Ніколи не думав, що обійматимусь із антимайданівцем. Щойно до мене на Інституцькій підійшла група людей з Вінниччини, які розказали мені, що їх привезли на АнтиМайдан і заплатили за це по 350 грн. Але вони відпросилися за хлібом і самі пішли на Майдан. Кажуть, якщо вже регіонали платять, то за їхні гроші будемо стояти на нашому ЄвроМайдані. І таких як ми, кажуть вони, безліч. Людей звозять і звозять. Але вони як пісок крізь пальці зникають з того, цитую «бидлячого загону, де нас як тварин тримають». Слава Україні! Я знаю, що з нами вся Україна незалежно від того чи женуть їх, як череду на АнтиМайдан чи вони вільні і самі обирають свій шлях і приходять на Майдан.
Відповісти