Назвали улюблені пісні українців

Назвали улюблені пісні українців
Улюбленою піснею українців є «Червона рута», її питома вага у топ-30 становить 14,3%.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи рейтинг, проведеного в рамках проекту «Народний ТОП», ‒ пише Дзеркало тижня.

Під час опитування респондентами було названо близько 800 пісень, це при тому, що чверть не змогли визначити свою улюблену пісню. Для того щоб скласти рейтинг серед 800 названих було виділено ТОП-30 найбільш популярних пісень і розраховано вагу кожної з них у структурі ТОП-30.

Також серед улюблених пісень: «Чорнобривці» (5%), «Одна калина» (4,3%), «Несе Галя воду» (4,1%), «Ой, смереко» (3,9%), «Миллион алых роз», «Хуторянка», «Рідна мати моя» та «Катюша» (по 3,6%), «Айсберг», «День победы» (по 3,3%), «О Боже, какой мужчина» (3,2%), «Черемшина» і «Ой, на горі два дубки» (по 3%).

За названими улюбленими піснями було виділено ТОП-30 найбільш популярних виконавців і розраховано вагу кожної з них у структурі ТОП-30. Таким чином, найбільш популярними виконавцями є Софія Ротару (питома вага у топ-30 становить 14,3%) і Алла Пугачова (11,2%). У репертуарі Софії Ротару популярною піснею є «Червона рута», серед пісень Алли Пугачової ‒ «Миллион алых роз» і «Айсберг».

Також у структурі ТОП-30 популярних виконавців можна виділити Стаса Михайлова (8,4%), Океан Ельзи (4,7%), Григорія Лепса (4,2%), Ані Лорак (4,1%), Таїсію Повалій (3,6%), Михайла Круга і гурт Любе (по 3,5%), Миколу Баскова (3,2%) і Миколу Гнатюка (3,1%).

У структурі улюблених пісень половина (51%) припадає на сучасний період ‒ після 90-х років, 49% ‒ створені до 90-х років.

Сучасні пісні більш популярні на Донбасі (57%), Сході (55%), переважно серед чоловіків, російськомовних жителів міст, молоді, людей з вищою освітою і доходами. Більше прихильників «старих» пісень ‒ на Заході (57%) і в Центрі (51%).

Пісні російською мовою більш популярні на Донбасі (65%), Півдні (63%), Сході (62%) і в Північному регіоні (53%). Найбільше любителів українських пісень на Заході (65%) та Центрі (43%). Іноземні пісні частіше зустрічаються серед улюблених на Донбасі (11%) і Півночі (10%), а найменше ‒ на Заході (5%). Російські пісні більше люблять російськомовні жителі міст. Українські пісні популярні серед жінок, україномовних і жителів сіл, людей старшого віку. Іноземні пісні більше люблять чоловіки, молодь з вищою освітою і люди з великими доходами.

У структурі улюблених пісень українців майже половина (48%) припадає на популярні пісні, 16% ‒ на народні, 11% ‒ рок, 10% ‒ шансон. Менш поширені патріотичні пісні та романси (по 5%), бардівські пісні (2%), клубна та електронна і класична музика (1%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бред
В мене в плеєрі жодноі укр або рос пісні
Відповісти
Бо ти паталаха, 097
Відповісти