Сьогодні - річниця смертоносного землетрусу в Японії

Сьогодні - річниця смертоносного землетрусу в Японії
У Японії хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв руйнівного землетрусу і цунамі, які 11 березня минулого року спустошили північний-схід країни.

Хвилина мовчання була оголошена рівно о 14:46 за місцевим часом (7:46 за Києвом) - в цю саму хвилину рік тому Японію сколихнув перший підземний поштовх, інформує Дзеркало тижня.

Центральний траурний захід розпочався в токійському Національному театрі. У ньому бере участь імператор Японії Акіхіто, а також прем'єр-міністр країни Есіхіко Нода.

Національне телебачення показує японців, які зібралися в храмах і в місцях найбільших руйнувань на узбережжі країни. На ряді залізничних ліній Японії зупинено рух поїздів, їх пасажирам також запропонували згадати жертв стихійного лиха.

Нагадаємо, 11 березня 2011-го підземний поштовх магнітудою 9,0 призвів до численних руйнувань і викликав хвилю цунамі, висота якої на окремих ділянках досягала 40 метрів.

Стихія знищила цілі міста на узбережжі Японії, а також викликала аварію на АЕС «Фукусіма-1», яка в свою чергу призвела до забруднення великих територій радіоактивними речовинами.

За останніми даними, жертвами трагедії стали 15 854 людини, ще 3167 осіб досі числяться зниклими безвісти, понад 350 тисяч людей втратили домівки.

Через викиди радіації з «Фукусіми-1» тільки з 20-кілометрової зони навколо станції довелося евакуювати близько 80 тисяч людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Японія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сьогодні - річниця смертоносного землетрусу в Японії
11 березень, 2012, 11:20