На Волині прокуратура програла «євросправу»

На Волині прокуратура програла «євросправу»
На Волині суд не задовільнив клопотання прокуратури щодо «єврорішення» Турійської районної ради.

Скасування позову відбулося 14 січня, - пише IA ZIK.

До суду адмінпозов подав прокурор Турійського району. Торік 4 грудня райрада звернулася до Президента, парламенту та Генерального прокурора, аби відновили курс на євроінтеграцію та покарали винних у звірячому побитті мирних мітингувальників.

На думку стражів закону, орган місцевого самоврядування перевищив повноваження, вийшовши за межі власної компетенції.
Мовляв, тим більше районна рада не може «залишати за собою право ініціювати імпічмент Президента України».

На початку засідання представниця прокуратури подала клопотання про відвід головуючого у справі судді Володимира Ковальчука. Оскільки він відмовив у задоволенні аналогічних позовів прокурорів Рожищенського та Камінь-Каширського районів, тож у прокуратурі засумнівалися в його неупередженості.

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання, обґрунтувавши це посиланням на відповідні норми Кодексу адміністративного судочинства України.

Представники районної ради заперечили проти задоволення позовних вимог прокуратури.

«На жаль, ми у нашій країні не маємо права контролю за тим, кого обирали, але права звертатися у нас ще ніхто не забирав», – зазначила керуюча справами райради Ніна Корецька.

На її думку, депутати районної ради не вийшли за межі Конституції та правового поля, звернувшись до центральної влади.

Зрештою, суд відмовив у задоволенні адміністративного позову. Постанова Волинського окружного адміністративного суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Отож, наприкінці грудня на Волині прокуратура оскаржила 24 рішення органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
слава перемозі
Відповісти
Представники МВС заявили вчора, що Луценко був побитий НЕ "Беркутом", і тільки потім, сьогодні, з'явилося відео, де видно, що його реально били саме беркутівці.
Правильно, не треба всі докази викладати одразу. Треба почекати, доки вони щось сбрешуть.
Відповісти
Увага, важливо! З початком політичного сезону буде підвищуватись не тільки наша активність, але й активність ПР та їхніх прихвостнів. У Марііїнський парк заїхала частина ПРовокаторів-титушок. А завтра підвезуть нову партію "гвардії Януковича" за 200 в день (хоча, потім кинуть, як завжди) і знову будуть як в "загоні для худоби" годувати гречкою з хлібом. Триматимуть антимайдан мінімум до прийняття ганебного грабіжницького бюджету Азірова, щоб створити "фон підтримки" для Януковича. Не виключено, що стоятимуть довше, щоб постійно тримати напругу і провокувати локальні конфлікти з нами. Отже, ми повинні бути надзвичайно уважні. Провокацій, інформаційної "чорнухи", компеляцій, брехні і т.д. буде дуже багато. Кримінально-міліцейська хунта робитиме все, щоб нас вибити х Майдану. Не вийде! Нічого їм не вдасться, якщо ми будемо до цього готові. А ми готові. Тому, велике прохання. Користуватися тільки перевіреною інформацію. Слухати тільки тих кому довіряєте, сцену Майдану, представників Ради ВО "Майдан", лідерів та народних депутатів від парламентських опозиційних сил. Ні в якому разі, щоб не трапилось, не панікувати, не суєтитися і пам,ятати, що в разі чого - на Майдан! Тут правда! Тут наше місце і тут наш форпост оборони. Все буде добре
Відповісти
Промови наших міністрів, а саме Кожари, про те, що іноземні держави не повинні втручатися в справи України, це..як би сказати..лапша на вухи громадян, бо Україна підписала ряд міжнародних угод, у яких вона зобов`язалася виконувати міжнародні правила і забеспечувати права людини. Тому іноземні держави можуть і навіть мусять втручатися, якщо ці права порушуються кримінальною владою.
Відповісти
Скасування позову??? Такого поняття не існує.
Відповісти
Люстрація робить свою справу! Респект судді!Ганьба прокурорам!
Відповісти
После второго антимайдана на сторону Майдана перейдут не только коммунальные службы и милиция, но и члены ПР, которых заставили за него платить...
Відповісти
В ленте новостей появились сообщения: «В Мариинском парке образовался ЗАПОР!».
Оказывается, титушки, согнанные в Мариинку, создали организацию «За ПОРядок».
Відповісти
Останні новини
На Волині прокуратура програла «євросправу»
14 січень, 2014, 18:14