У Луцьку оголосили конкурс на створення пам’ятника святому

У Луцьку оголосили конкурс на створення пам’ятника святому
Конкурс на кращу ідею та місце спорудження пам’ятника луцькому святому Данилу Братковському триватиме з 20 січня по 24 травня цього року.

Відповідне рішення ухвалили члени виконкому Луцької міськради під час засідання у середу, 15 січня.

Учасниками конкурсу можуть стати скульптори, які є членами Національної спілки художників України та дипломовані архітектори відповідно до запрошень за підписом міського голови.

Митці, які зголосяться на участь у конкурсі, мають не лише надати зменшену копію свого варіанту пам’ятника, але й ідею просторового і архітектурного розміщення його в структурі існуючої забудови, тобто, благоустрою навколишньої території.

Усі конкурсні проекти мають винести на творче і громадське обговорення. Переможцю виплатять грошову винагороду обсягом 10 тисяч гривень. Володар другої премії отримає 5 тисяч гривень.

Як зазначено в положенні про конкурс, пам’ятник розташують на території Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Нагадаємо, питання встановлення пам’ятника викликало дискусію між першим заступником луцького міського голови Святославом Кравчуком та депутатом Луцької міськради Богданом Шибою. Обранець громади пропонував спорудити пам’ятник Данилові Братковському на місці його страти – площі Ринок.

Кравчук запропонував альтернативу – оголосити конкурс ще й на місце розташування монументу, що і погодили депутати під час останньої сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я за розміщення проти ЗАГСУ на постаменті замість С.Бандери, де голосувати киньте ссилку чи адресок!
Відповісти
http://partyofregions.ua/ тут голосувати проти Бандери
Відповісти
у нас скоро пам'ятників святим буде, як в радянські часи леніну...
Відповісти
І які ж це в нас є пам"ятники святим крім пам"ятника Святому Миколаю??
Відповісти
ну так й вистачить. чи поки всім святим не наставити, то й життя не буде?
Відповісти
Між іншим, Братковський - герой нашого міста. Не легендарний, а справжній. От сприймайте його не як святого, а як героя міста Луцька!
Відповісти
а просто пам'ятник братковському поставити не можна?
Відповісти
Ти тупий чи як??? А який він там буде стояти?? З крилами?
Відповісти
Логічно, що пам'ятник Св. Данилу Братковського має бути на місці Його страти... і ніде інше!!!
Відповісти
І щоб було відтворено як польський кат і окупант, на майдані Ринок відрубує голову свободолюбивому Братковському. Взірець служіння рідному народу, приклад підпорядкування власних інтересів потребам України: свободи, розквіту та гідного становища. Актуальна тема на сьогодні.
Відповісти
картинку (чи ікону) з Братковським художнику слід перемалювати - купол Братської церкви тепер золотий, по усім кононічєскім канонам істіннаго православія.
Відповісти
Або на місці Бандерівського пам"ятника навпроти РАГСу або дійсно, на місці страти Братковського. Хоча там вже є і пам"ятник і меморіальна дошка.
Але в нас у Луцьку завжди з встановленням пам"ятників чудосія. Біля СНУ ім. Лесі Українки - пам"ятник Шевченкові. Навпроти обл.муз.драм-театру ім. Шевчнка - пам"ятник Лесі Українці.
Відповісти
"свій в доску" скажіть, а, що Ви знаєте про: "канони істиного православ'я". Вам освіта дозволяє так критикувати?Ви іконознавець чи мистецтвознавець. Ви хоч середню освіту маєте?
Відповісти
Тому СВОЄМУ В ДОСКУ аби тільки потріпатися!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку оголосили конкурс на створення пам’ятника святому
15 січень, 2014, 12:13