Мінкульт перевіряє церкву на прохання СБУ

Мінкульт перевіряє церкву на прохання СБУ
Служба безпеки України звернулася до Мінкульту, щоб вони розглянули чи законно проводять богослужіння на Майдані священики Української греко-католицької церкви.

Про це заявив директор департаменту у справах релігій і національностей Мінкульту Михайло Мошкола, – пише Українська правда з посиланням на Українські новини.

На засіданні профільного комітету Ради на питання про те, чи зверталася міліція з проханням розглянути це питання, Мошкола вказав на СБУ.

«Не міліція, а СБУ», - заявив представник міністерства.

За його словами, незважаючи на те, що на Майдані ведуть свої богослужіння священики всіх конфесій, СБУ звернулася тільки з питання щодо законності богослужіння УГКЦ.

На засіданні комітету Мошкола представляв Мінкульт як один з ініціаторів звернення міністерства до предстоятеля УГКЦ Святослава (Шевчука).

У той же час на засіданні були відсутні запрошені міністр культури Леонід Новохатько та перший його заступник Тимофій Кохан, підпис якого стоїть під зверненням в УГКЦ.

Як відомо, Мінкультури направив УГКЦ попередження про можливе позбавлення офіційного статусу через богослужінь у наметі на Євромайдані.

УГКЦ вважає цей лист погрозою і спробою тиску на церкву з боку влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
будуть согласовувати з НКВД призначення в церквах..а тих краще закрити.так простіше
Відповісти
Вдогонку новости об УГКЦ. Как сказал один мой друг: это не власть, а клуб интеллектуального Холокоста. Святой престол - это даже не ЕС. Папы римские кушали на завтра людей накшталт Джулиано Медичи, а все правители мира во все времена были вынуждены считаться с позицией Ватикана. Вспомним хотя бы сколько конфликтов и войн были спровоцированы Святым престолом. Так вот. Когда Сталин говорил о дивизиях Папы Римского, ну, это хотя бы был Сталин. Кровавый тиран в стоптанных сапогах без имущества в Монако. Но когда афеллированной с Ватиканом церкви начинает угрожать какое-то Новохатько по указке Януковича... Как сказать. Это даже не льва в бок палкой тыкать. Лев - это например Штаты. Лев и без того уже зол, но от него можно попробовать убежать. Это равносильно тому, чтобы обмазаться сахарным сиропом и залезть в гнездо японских шершней-убийц. Разведка Ватикана - одна из самых информированных в мире. Святой престол способен через своих архиепископов лоббировать принятие решений по всему земному шару. Тихо, изящно и неофициально. Если Папа Франциск включит режим "мирного протеста", я даже не уверен сможет ли Янукович потом куда-то убежать.
Відповісти
Ідіоти! У Януковича, справді, зірвало дах від безкарності. Щодо ситуації з заявою якогось мудака з Мінкульту стосовно участі священників Української Греко-Католиціької Церкви у богослужіннях на Майдані. Це ж яким потрібно бути моральним уродом і покидьком, щоб погрожувати закриттям однієї з найбільших християнських церковних конфесій України!!! СПонад сім мільйонів вірян!!! У них параноя! Це все-одно, що погрожувати Ватікану. Людина, що таке чинить - повний неадекват. Я вже не кажу, що це відвертоа єресь.
Відповісти
Після сьогоднішньої заяви міністерства культури до греко-католицької церкви, боюся, що через пару днів заборонять Бога! Бо він поставив нереальні заповіді для наших можновладців
Відповісти
Наша влада слаба на всю голову,але і народ теж слабий ,якщо таких придурків вибрав.
Відповісти
Мене дивують заяви і погрози уряду з приводу заборони якоїсь там церкви. Закрити ви можете все що завгодно. А от заборонити людям вірити-ні
Відповісти