Євромайдан готовий до нападу

Євромайдан готовий до нападу
Учасники київського Євромайдану готові до нападу "Беркуту" та кажуть, що в них достатньо сил відбити атаку.

У разі спроби влади реалізувати силовий сценарій на Майдані загони самооборони будуть застосовувати силу виключно до співробітників "Беркута", - цитує Дзеркало тижня інтерв'ю комендант Євромайдану Андрія Парубія виданню ЛІГАБізнесІнформ.

Як зазначив Парубій, ймовірність нападу на Майдан у найближчі два дні дуже висока.

"Розгін може статися і вдень, і вночі. Сьогоднішню і завтрашню ніч ми визначаємо як дуже важливі. Інформація про можливості атаки підтверджується з кількох джерел", - сказав він.

За його словами, робочий сценарій в тому, щоб спочатку спровокувати бійку на Майдані з допомогою титушек, а після ввести спецпідрозділу нібито для того, щоб перешкодити протистояння між простими людьми, захистити громадський порядок. "Коли до далекої барикади біля Цуму підходили нібито кияни з титушками, щоб її розібрати, - це, власне, був перший пробний камінь можливої провокації. Я підтверджую, що вони були надзвичайно агресивні. І тільки тому, що ми швидко виставили народну самооборону, вдалося уникнути протистоянь", - розповів він.

"Можливий і такий варіант: під виглядом нібито громадськості буде спроба зайти у Будинок профспілок і захопити сцену під гаслом "За Майдан без політиків". Цей запасний варіант теж готується, щоб спровокувати протистояння. Громадськість, як вони її називають, будуть охороняти титушки. Під час цієї бійки будуть введені спецпідрозділу", - повідомив Парубій.

Як зазначив комендант Майдану, влада з усіх сторін веде інформаційну підготовку, підтягуються силові підрозділи, і по багатьом не тільки прямим витокам інформації, але і опосередкованим даними підтверджується, що у них оголошена загальна мобілізація.

"Ми очікуємо атаки на Майдан у будь-яку хвилину", - каже політик.

Він зазначив, що схема роботи у внутрішньому периметрі Майдану дуже проста: не допустити початку протистояння і провокацій.

"Людей, які захочуть спровокувати конфлікт, ми будемо просто оточувати (без застосування сили, це принциповий момент, ми використовуємо силу тільки проти "Беркута") і намагатися їх переконати вийти за периметр Майдану. Це всередині. А зовні, коли буде йти "Беркут", будемо робити все, щоб не допустити силовиків на Майдан. Я не буду уточнювати деталі, але в загальному - ми будемо робити все можливе, і у нас для цього достатньо сил, щоб "Беркут" не зайшов на Майдан Незалежності", - заявив керівник загонів народної самооборони.

У свою чергу, опозиціонер Анатолій Гриценко у своєму Facebook оприлюднив деталі підготовки штурму:

1) Штурм планується сьогодні вночі.

2) Будуть задіяні спецпідрозділи "Альфа" (працює зсередини Майдану); "Беркут" і Внутрішні війська - зовні Майдану.

3) Спецпідрозділу в першу чергу будуть працювати зсередини будівлі КМДА (щоб нейтралізувати лідерів самооборони);

4) Зникнуть зв'язок і світло в будинках.

5) Малими групами бійці будуть прориватися з виходів метро.

6) Під виглядом комунальних Камазів і інших машин з піском будуть блокувати вулиці від киян, які будуть йти на допомогу.

7) Особливу увагу приділено станції метро "Театральна".

8) Проведення операції планується блискавично; щоб не підійшли кияни, вулиці будуть блокуватися технікою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми тримаємо оборону! Ми не боїмося цих ганебних покидьків і їхніх озброєних псів у камуфляжі. Ніякої паніки і розпачу. Все під контролем. Майдан наповнюється людьми. Сили самооборони Майдану приведені у повну бойову готовность і готові дати відсіч будь-яким зазіханням провокаторів, а також захищати Майдан від безчинств "Беркуту". Вірогідність штурму (за сценарієм який був окреслений зберігається) ще зберігається, не дивлячись на заяви МВС, бо вони - брехуни! Лідери опозиції Яценюк, Тягнибок і Кличко та опозиційніі депутаи тут і будуть разом з людьми. Отже, зберігаємо спокій, холодний розум і впевненість у нашій перемозі! Ми не дамо змоги силам зла знищити Україну і наш Майдан! Права за нами! Разом - Сила! Слава Україні!
Відповісти
Прекращай бредить. Праздники закончились - иди работай! )))
Відповісти
Стаття 5. Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.
Відповісти
Це треба було у 1991 році Кравчуку зачитати, а то зараз пізно "Боржомі" шукати!!!:(
Відповісти
Останні новини
Євромайдан готовий до нападу
15 січень, 2014, 21:42