У Луцьку відбувся фестиваль колядок. ФОТО

У Луцьку відбувся фестиваль колядок. ФОТО
Перший у Волинській єпархії УПЦ МП фестиваль різдвяних колядок відбувся у Луцьку.

Участь у ньому взяли церковні хори та окремі групи хористів, ‒ повідомляють у єпархії.

На початку заходу до всіх присутніх звернувся митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, з благословення якого і відбувся цей вечір. Він заспівав два старовинні псалми, всім учасникам виступів вручав по шоколадці.

Фестиваль колядок, вважає автор ідеї, протоієрей Валентин Марчук, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу, – зовсім інший рівень, на який вийшли церковні хори. Майже всі учасники фестивалю мають концертні костюми і свій репертуар.

На одній сцені виступили і класичні, так би мовити, виконавці духовних піснеспівів – хор храму Всіх святих землі Волинської «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької, архієрейський хор із Свято-Покровського кафедрального храму, хор недільної школи «Покров», хор студентів Волинської духовної семінарії під керівництвом Петра Муляра.

«Ми побачили, відчули не тільки красу духовних піснеспівів, відкрили для себе нових виконавців, а ті, у свою чергу, відкрили для себе нові колядки та щедрівки. Саме формат фестивалю дає можливість відібрати те найкраще, що ми маємо і знаємо, що також можна використати, аби прославляти Христа, який усім нам приніс спасіння», – каже протоієрей Валентин Марчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбувся фестиваль колядок. ФОТО
16 січень, 2014, 08:57