Луценко розповів, чому обізвав підполковника «Беркуту»

Луценко розповів, чому обізвав підполковника «Беркуту»
Екс-міністр МВС Юрій Луценко пояснив, чому дозволив собі нецензурні висловлювання в бік підполковника «Беркута».

Луценко розповів, що конфлікту передувала 40-хвилинна розмова всередині автобуса «Беркута»: екс-міністр вмовляв беркутівців показати посвідчення й дозволити переписати собі їхні прізвища, апелюючи до законів «Про міліцію» та «Про статус народного депутата», ‒ пише ТСН.

Проте, за словами Луценка, вони відмовилися. Після цього він вийшов з автобуса і почав переговори з підполковником Тягнирядно.

«Я йому запропонував той самий варіант: він, як старший начальник, дає команду виконати закон, а я даю гарантію, що домовлюся про зняття блокади. Він люб’язним тоном сказав мені: «Якщо у вас є проблеми, можете завтра написати у прокуратуру претензії». Я кажу: «Підполковник, ти розумієш, що ти тут старший? Ти відповідаєш за 40 бійців «Беркуту» у двох автобусах і більше тисячі людей, які зібралися навколо. Ти розумієш, що якщо ми не знайдемо вихід, почнеться силове протистояння?» Він у відповідь: «Якщо у вас є претензії, пишіть у прокуратуру. Зв’язуйтеся з головкомом МВС», ‒ згадує Луценко.

Після чого й відбувся конфлікт, відео якого викликало бурхливі обговорення в інтернеті. «Ось після цього і стався той, може бути, не зовсім коректний епізод. Я сказав: «А тепер, підполковник, я нічого зробити не можу. Я йду. Ось за все, що зараз станеться з бійцями і людьми, відповідатимеш ти. І п...ом будеш конкретно ти. Ти вища посадова особа «Беркута», яка тут знаходиться», ‒ розповів екс-міністр.

На питання про те, чому, будучи міністром внутрішніх справ, Луценко заявляв про неприпустимість образи міліціонерів, а тепер дозволив собі обматюкати підполковника, він також знайшовся, що відповісти.

«Людина, яка отримує гроші за прийняття рішень, в цьому випадку заступник командира полку «Беркута», начальник штабу підполковник Тягнирядно, ‒ це та людина, якій посада та закон велять приймати рішення. Замість цього він публічно вмиває руки! Емоційно я висловився тому, що він просто кинув напризволяще і своїх підлеглих, і протестувальників. Я і зараз вважаю, що міліцію як інститут ображати не можна. Але конкретного зрадника закону, людину, яка думає про кар’єру, але ніяк не про закони, треба називати своїм іменем. Негідників треба називати негідниками», ‒ заявив Луценко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось нещастить луценку з тими поліцаями:-) то в німетчині в аеропорту йому пяному поліцаї пику набють то тут буркут:-):-):-) не його це :-):-):-)
Відповісти
зато как ему понравился новый роман замечательного волынского писателя Владимира Лыса "Соло для Соломии"))
Відповісти
Все правильно, назвав тим хто є той беркутівець, пі...с!
Відповісти
Пі..с, Тягнирядно)) звучить!)
Відповісти
Попри все, мусор немає права піднімати руку, і бити поголові! А якщо він це зробив, значить він і є самий настоящий пі....!
Відповісти
Останні новини
Луценко розповів, чому обізвав підполковника «Беркуту»
16 січень, 2014, 11:17