У центрі Ковеля - сміттєва «оаза». ФОТО

У центрі Ковеля - сміттєва «оаза». ФОТО
Мешканці та гості Ковеля перетворили двір в центрі міста на сміттєзвалище.

Сюди нога комунальника ступає хіба що перед великими церковними святами, щоб трішки навести там лад, а решту часу сюди навідуються ті, кому ніде більше випалити цигарку, а заодно і залишити пакунок зі сміттям, який пізніше дворові собаки розірвуть та пошматують, а вітер залишки розвіє на велику відстань, - пише ПроКовель.

На території також лежать використані медичні шприци, що є доволі небезпечно для дітвори, яка до таких речей проявляє не аби яку цікавість, багато порожніх пляшок, упаковки з-під цигарок та інший непотріб.

Знаходиться смітник позаду магазину з романтичною назвою «Квіти», яка закріпилася за торговельним місцем із тих часів, коли тут і дійсно реалізовували живі квіти.

Тепер у магазині квіти лише у вінках та в корзинах, щоправда, не живі, адже призначені вони зовсім вже для інших церемоній і подій. До речі, частина цього приміщення поки що - комунальна власність міста, де КП «Добробут» торгує всілякою ритуальною атрибутикою, але цьогоріч її виставлять на аукціон.

Мешканці прилеглих житлових будинків, які щодня бачать під своїми вікнами такий Ковель, скаржаться, що смітник вже став постійним явищем, яке неприємно пахне, особливо літом, коли пригріває сонечко, а небезпечні предмети і залишки продуктів харчування, що розкладаються, створюють небезпеку для здоров’я та життя людей.

Цей острівець антисанітарії служить і замість громадської вбиральні.

До слова, в центрі міста вже кілька років поспіль немає жодного туалету. І скільки б разів міські депутати не нагадували очільнику Ковеля про встановлення цього конче необхідного об’єкту, питання з мертвої точки так і не зрушується. Окрім цього, стіни заднього двора магазину «Квіти» вже давно перетворився на так званий словник слів із ненормативної лексики.

Наразі сміття тут накопичилося вже стільки, що його можна побачити не озброєним оком, йдучи вулицею Незалежності, вздовж магазину «Квіти».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Волинській газеті":

Оксана БУБЕНЩИКОВА: Ваші інтеграційні вподобання очевидні. І повторюючи тезу «Європа починається з мене», запитаю: з чого починається Європа в Ковелі?

Олег КІНДЕР: Я маю підстави говорити, що сьогодні ковельчани живуть за європейськими нормами.

Оксана БУБЕНЩИКОВА: За якими саме?

Олег КІНДЕР: Абсолютно за всіма!

Оксана БУБЕНЩИКОВА: Давайте конкретніше. Наприклад – що? Навчилися не смітити…

Олег КІНДЕР: Так. Місто чисте. Немає такого, що «до хвіртки моє, а далі – не хвилює». Хоча коли свого часу розмовляв із австрійцями, почув: у них пішло 25 років для того, аби привчити людей до роздільного збору сміття. Тобто в ковельчан уже ввійшло у свідомість європейське ставлення до відходів.

Оксана БУБЕНЩИКОВА: Хіба в Ковелі вже є контейнери для пластику, картону, скла?

Олег КІНДЕР: А що, контейнери – це показник? Їх нема, бо нема в тому потреби.
____________________________

Що тут скажеш? Наочно - слова і діла Кіндера. Якщо смітник в голові, то й на вулицях подібне!
Відповісти
Це Кіндеру настільки сподобалось у Києві на євромайдані, що він вирішив зробити у Ковелі філію...
Відповісти
Останні новини
У центрі Ковеля - сміттєва «оаза». ФОТО
16 січень, 2014, 18:46