Європа закликає Януковича не підписувати скандальні закони

Європа закликає Януковича не підписувати скандальні закони
Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон попросила Януковича переглянути закони, прийняті 16 січня Верховною Радою.

Вона вважає, що деякі з них обмежують права громадян,накладають обмеження на свободу слова та ЗМІ і суперечать міжнародним зобов'язанням України, - пише ТСН.

Кетрін Ештон висловила свою стурбованість і зазначила, що "деякі частини законодавства, що обмежують основні права громадян України, були поспішно проведені з очевидною неповагою парламентських процедур та демократичних принципів".

Крім того, Ештон особливу увагу звернула на зміни в Кримінальному процесуальному кодексі.

На думку віце-президента Єврокомісії, поправки накладають "тривожні обмеження на права зібрань, свободу слова та ЗМІ, і суперечать міжнародним зобов'язанням України".

"Зміни, які, здається, серйозно обмежують діяльність організацій громадянського суспільства в Україні спрощують процедуру анулювання мандатів членів парламенту, турбують не менше", - впевнена вона.

Верховний представник ЄС зазначає, що ці прикрі події відбуваються в момент політичної кризи і не сприяють зміцненню довіри і пошуку політичного рішення, яке може бути знайдено лише на основі діалогу всіх з усіма зацікавленими сторонами".

Таким чином, Кетрін Ештон закликала президента Віктора Януковича гарантувати, що "ці рішення будуть переглянуті і приведені у відповідність з міжнародними зобов'язаннями України.

Раніше Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що ухвалені Верховною Радою України 16 січня законодавчі акти суперечать європейським прагненням жителів країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Что это за чудовище?
Домохозяйка решила, что может указывать как жить? Смешно.
Відповісти
за мір во всьом мірє
Відповісти
Дебілізм ***!!!
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=5N4Eis94ut0#t=24
Відповісти
Погляньте на фізіономію цієї закордонної тьоті Моті - Шмоньки. Хто з Вас, панове хоче до неї підтирати зад? Може чиясь мати, чи сестра, чи донька?
Відповісти
усскій і гордий народ,нас правільний парєнь по жизні вєдьотна ньом ах..ітєльний сіній пінжак,он знаєт конкрєтно что так что нє так...
Відповісти
Останні новини
Європа закликає Януковича не підписувати скандальні закони
17 січень, 2014, 12:20