У Луцьку під прокуратуру принесли лампадки, серп і молот. ФОТО

У Луцьку під прокуратуру принесли лампадки, серп і молот. ФОТО
Мирна акція під стінами прокуратури Волині відбулася у Луцьку.

Захід організували з метою закликати прокуратуру закрити справи проти активістів луцького Євромайдану у п’ятницю, 17 січня.

Декілька десятків молодих людей взяли участь у акції. Деякі присутні були з медичним масками, балаклавами, прапорами України. У руках тримали червоно-чорний стяг ОУН-УПА та прапор із символікою ГО «Батьківщина молода». Окрім того, у присутніх були лампадки, штучні квіти та інша траурна атрибутика.

Окрім того, були у людей і плакати із закликами прокуратуру не порушувати закон.

Один із присутніх тримав в руках барабан, на який наліпили зображення Віктора Януковича. Окрім того, на куртках деяких були наліпки з написами «Join the Revolution». Дехто прийшов у камуфляжному одязі, у інших були нашивки ГО «НацАльянсу».

За словами активістки луцького Євромайдану Майї Москвич, яка є однією із шести євромайданівців, проти якої порушили кримінальне провадження за декількома статтями ККУ, зауважила, що акцію організували через те, що прокуратура – це вже «цвинтар закону». Саме тому люди прийшли з лампадками, штучними квітами і чорними стрічечками.

Ще однією метою акції було нагадування лучанам, що попри закон про «амністію», справи проти луцьких євромайданівців досі не закрили.

«Я знаю, що вони не дослухаються, але ми маємо чинити громадський тиск», – зауважила Майя Москвич.

Крім того, згадали присутні і про вчорашнє засідання Верховної Ради України, яке вже охрестили «чорним четвергом». Нагадаємо, у четвер, 16 січня, у Раді «прийняли» низку скандальних законів.

«Були прийняті закони, які автоматично перетворюють нашу країну у Білорусь і приводять в шок не тільки нас, але й увесь світ. Ці закони прийняті ворогами української нації», – додала Майя Москвич.

Їх перелік та відповідальність за порушення зазначеного у цих законах перечислив очільник луцького осередку «Батьківщина молода» Роман Перванчук.

Присутні говорили й про те, що не потрібно боятися ходити у камуфляжному одязі, масках, касках та іншому, що вказано у новоприйнятих законах.

У фіналі акції під звуки барабану, який виконав своєрідний «похоронний марш», присутні поставили на сходи прокуратури Волині лампадки та штучні квіти, а на ручки дверей та огорожу біля вікон прокуратури пов’язали чорні стрічки. Дехто також почав чіпляти наліпки на стіни і вікно прокуратури. Утім, присутні міліціонери, яких, до слова, було не мало, вказали зняти наліпки. Це хлопці і зробили.

Окрім того, на двері прокуратури вчепили копії серпа і молота.

«На знакові прокуратури зображений тризуб, але ця прокуратура вже не символізує Україну і тому їм доцільніше взяти на герб серп і молот», – прокоментувала Майя Москвич.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клас !!! А ще настав час замовити всіь конфесім всеукраїнський молебен - про те, щоб Господь повернув можновладцям розум.
Відповісти
молитва у виконанні окремих служителів культу - кощунство, їм краще агітація за 30 серебреників вдається!
Відповісти
Москвич все мало...
Відповісти
ви зараз писати будете.уточніть, будьласка,по- олійнику (зараз це закон) що вони порушили та на скільки десятків років?п
Відповісти
Присутність під стінами прокуратури майорів і підполковників означає кризу жанру.
Відповісти
Був я на цій акції, так от що я вам скажу, я уважно спостерігав за мусорами (бо це на данний момент не міліція) дивився їм у очі, і в них бачив розгубленність! переляк! безпорадність! вони не знають що робити і як діяти! Луцьк це не Київ, Луцьк маленьке місто, і наші мєнти то не беркути в масках. Тож вони стояли як обісранні а в очах був страх, СТРАХ перед молодими хлопцями і дівчатами!
Адже вони прикрасно розуміють що чинять проти волі народу, проти Конституції, чинять, бо папа дає копняка! Вони, ці тупі-боягузи, зараз під кнутом і пряником. Вони думають, і розуміють, що вони лохи, і їх мають в одне місце!
Відповісти
А б так їх не обзивав "тупими боягузами" та лохами. Чому?
По-перше вони на службі, тобто на роботі. По-друге
вони приймали присягу на вірність НАРОДУ УКРАЇНИ і я не думаю , що вони зовсім БЕЗ МІЗКІВ бо при зміні ситуації,а вона мусить змінитись в УКРАЇНІ - ЇХ ДІСТАНУТЬ, якщо будуть проводитись репресії.
Відповісти
Якби не були тупі, відмовились від злочинних наказів (у них є таке право)(вашими словами "приймали присягу на вірність НАРОДУ УКРАЇНИ") і стали на бік всього народу, а не купки бандюків які вирішують долю країни.
Відповісти
то ти?вже трохи краще..виводиш на емоції..дом-2 прям
Відповісти
І для чого їх ображати? Вони Вам щось погане зробили?
Відповісти
да..нащо
Відповісти
"шановний" і ваша масовка, не надоїло ще гратися в "демократів"??? Це не акція, а клоунада!!! А на рахунок МІЛІЦІОНЕРІВ, то варто посперечатися. Таких "масок" з їх незнанням українського правопису(обісран...- пишеться з одним "н")допустити до влади було б трагедією. Ідіть краще працюйте та не заважайте робити це іншим людям.
Відповісти
Я працюю, до речі, на відміну від тебе. Ну сперечайся. хто ж тобі не дає, давай аргументи!
Це розумні мусора? http://www.youtube.com/watch?v=iMW_Kd1dkzo
Відповісти
Розчарую тебе, але я працюю. Аргументи у тебе зашкалюють, "засовано-примітивне" відео, яке не варте уваги. І що??? Краще зробіть благодійну акцію для дітей-сиріт чи онкохворих, але ж це не "масовка"?? Перестаньте чіплятись до МІЛІЦІОНЕРІВ, а то вам, як тому танцюристу вічно щось заважає!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку під прокуратуру принесли лампадки, серп і молот. ФОТО
17 січень, 2014, 16:43