18 січня на Волині: гортаючи календар

18 січня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні день народження у заступника прокурора Волині Андрія Гіля (на фото), начальника Волинського територіального управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Людмили Бурець.

Іменини 18 січня святкують чоловіки з ім’ям Григорій.

Вітаємо усіх, для кого сьогоднішній день святковий. Бажаємо добра, здоров’я, злагоди.

Сьогодні православні відзначають Хрещенський Святвечір. Його ще називають «другим Святвечором», «Голодною кутею», «Водохресним Святвечором», «навечір’ям Богоявлення».

З появою вечірньої зорі, як і на Святвечір, сідають вечеряти.

На вечерю подають такі ж пісні страви, як і на «першу коляду». Знову чільне місце у вечері посідають традиційні кутя і узвар.

Крім того, цього дня прийнято святити у церкві воду. Освячена напередодні Водохреща вода вважається не менш цілющою, ніж свячена на саме свято.

18 січня 1918 року у Любешові було проголошено радянську владу.

А 18 січня 1940 року був утворений Любешівський район Волинської області УРСР згідно з Указом Президії Верховної ради УРСР. Втім у 1963 році у зв’язку з укрупненням адміністративно-територіальних одиниць він увійшов до складу Камінь-Каширщини, а 1965-го Любешівський район відновили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На 61-му році життя 16 жовтня 2012 року помер голова Волинського обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів, старший пресвітер Володимир Георгійович Чайка.
Відповісти