За участь в Автомайдані до суду тягнуть священника

За участь в Автомайдані до суду тягнуть священника
У Львові судять священника Михайла Димида, учасника Автомайдану.

Засідання відбудеться 23 січня о 10:00, - повідомили в Українському католицькому університеті, в якому викладачем працює отець.

Його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня о 12:30 в селі Нові Петрівці, коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час він ще був поблизу Євромайдану в Києві.

«Справа в тому, що 29 грудня в 12.30 год. я не був в Новій Петрівці. А з цієї причини, я не міг не зупинитися на вимогу інспектора в тому місці та в цей час. Я ще в 12.40 год. був біля готелю «Хрещатик» за барикадою Майдану із друзями та іншими. Свідків можна знайти. Щойно в 12.41 год. прийшли до мого авто і сіли останні пасажири. Про це можна довідатися в мобільного оператора, бо йшли телефонні розмови в цій хвилині», – розповів о. Михайло Димид.

Нагадаємо, що 4 січня до домівки отця Михайла прийшли представники ДАІ Львова. В них був рапорт про те, що о. Михайло 29 грудня не зупинився на вимогу працівника ДАІ. Інших доказів, окрім цього, в них не було.

9 січня справу скерували до Франківського районного суду Львова. Суддя Ростислав Козюренко назначив слухання про адміністративне правопорушення на 23 січня.

Спільнота Українського католицького університету зробить все можливе для захисту свого викладача від звинувачень зі сторони ДАІ.

«Так виглядає, що сьогодні будь-яка людина, чия поведінка чи навіть опінія не довподоби владі, може опинитися на місці о. Михайла Димида. Що заважає працівникам ДАЇ почати виписувати рапорти і протоколи про порушення направо і наліво?! Чи ще збереглися у них десь там в глибині залишки сумління? О. Михайло був там, куди його вело його священиче покликання - серед Людей на Майдані, яким було потрібне Боже Слово і духовна опіка. Це не подобається тим, хто має людей не за вільних громадян, а за людську масу. Але всі ми маємо пам’ятати, що крім людського, є ще Божий суд і Божа воля. Перед ними о. Михайло виконував, виконує і буде виконувати своє священиче служіння», – зазначив перший проректор УКУ Тарас Добко.

«Дорожній контроль. Львів» уклав з о. Михайлом угоду на правову допомогу і відстоюватиме його інтереси в судді.

Додамо, що невиконання зупинки транспортного засобу на вимогу працівника міліції передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до б місяців. Останнім часом в Україні почастішали випадки, коли судді лише за наявності протоколу без жодних інших доказів залишали водіїв без прав на 6 місяців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Купа матюків до влади!!!!
Відповісти
А шо священник поробляє на "автомайдані"??
Відповісти
Спершу прочитай все, його там взагалі не було!
Просто владі дах зірвало.
Відповісти