Як українців залишать без інтернету

Як українців залишать без інтернету
Українці можуть залишитися без доступу в інтернет, а країна щороку втрачатиме 5 мільярдів гривень.

Такі загрози, попереджають інтернетники, містяться у законі «Про судоустрій та статус суддів», які підписав Янукович після скандального голосування у Раді 16 січня. Вони вже звернулися з відкритим листом до президента, - пише ТСН.

Організація Інтернет-асоціація України, що об'єднує понад 150 провайдерів та телекомунікаційних компаній, уже в законопроекті побачили чимало дискусійних норм.

Перша - впровадження ліцензування доступу до мережі як із комп'ютера, так і з телефону. Відтепер кожен оператор має її отримувати. От тільки як це зробити - ні закон, ані жоден інший документ не пояснює, жаліються провайдери. Адже не має ні органа, який ліцензію має видавати, ні умов ліцензування.

«Це призведе до того, що певний проміжок часу всі ці провайдери будуть поза законом. І не через те, що не мають документів, а тому що навіть не мають змоги їх подати», - нарікає юрист Інна Рудик.

«Вводиться додаткова регуляція на і так зарегульованому телекомунікаційному ринку. Тобто, мобільні оператори мусять отримувати додаткову ліцензію», - зауважив директор з корпоративних зв'язків мобільного оператора Михайло Шуранов.

При цьому в законі йдеться, що кожен користувач мобільного інтернету має отримувати послуги за допомогою телеком-карток, хоча що це таке - не визначає. Тому не відкидають, що дію цих загадкових пристроїв можуть поширити і на інші галузі - наприклад, на телебачення.

Та найбільша проблема, нарікають інтернетники, у нормі про відімкнення доступу до тих чи інших сайтів. Операторів інтернету змушуватимуть це робити, якщо на електронних сторінках побачить загрози експертна рада - орган, визначення і складу якого теж не існує. Як і процедури підбору експертів.

Політологи, своєю чергою певні: щоб експертна рада взагалі запрацювала, треба ухвалити не один підзаконний документ. А як вона діятиме - вже приблизно уявляють.

Тим не менш автори закону всім задоволені. Хоча й припускають: певні з норм можуть прибрати, уточнити новими законами, якщо на практиці вони виявляться надто суворими.

Інтернетники припускають, що така перевірка може обернутися крахом для галузі. Адже частина інтернет-ЗМІ найближчим часом може перереєструватися за кордоном, де закони лояльніші. А Україна щорічно втрачатиме близько 5 мільярдів гривень через відсутність інвестицій у галузь та скорочення реклами.

Нагадаємо, що наступного року з мережі «Вконтакте» можуть зникнути тисячі улюблених пісень. В музичній індустрії обіцяють діяти нахабніше і агресивніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Досить пургу нести та людей стращати! Завтра, напишіть, всі без хліба будуть сидіти!:) Не надоїло провокаційні статті писати? Ото за таке і треба і ТСН і ВП без інтернету залишати! Брехуни!!!
Відповісти
Я з вас просто у шоці! Невже Ви не знаєте, що слово ''Інтернет'' пишеться із великої літери? Як будучи акредитованими журналістами (принаймні надіюсь на це), не знати елементарних речей?
Відповісти
що за країна, що за народ? давно пора вже тих ПРидурків скинути. ба ні, за копійки продаються на антимайдані!
Відповісти
Стаття іншими словами:
Уряд США не підтримує дій Верховної Ради України з прийняття нормативно-правових актів, які вже давно прийняті та діють у країнах Євросоюзу та Сполучених штатів. Передусім це пояснюється можливим виходом України з-під впливу посольств та неурядових організацій вказаних іноземних держав, та може призвести до небажаного наведення в Україні миру та злагоди. Вказані дії є неприпустимими - заявив один із сенаторів США - Україна повинна бути анархічною, "демократичне Гуантанамо, прослуховування лідерів інших держав та скинута на мирні міста в Японії ядерна зброя" повинні відпрацювати в Україні додаткові сценарії по типу Арабської весни та усунути врешті-решт уряд неугодного керівника (по принципу президентів Панами, Лівії). Нагадаємо, уряд США не влаштовує геополітичний самостійний вибір України у бік РФ, так як він є недемократичним та не обговорювався Сенатом США. Ця поведінка ВРУ є зайвим підтвердженням її нелегітимності, а тому вимагає від нас рішучих дій. При цьому, експерти відзначають значні досягення проплаченою опозицією України мети Гарвардського та Х'юстонського проектів.
Відповісти
Останні новини
Як українців залишать без інтернету
18 січень, 2014, 10:46