У Києві під посольством США затримали активістів

У Києві під посольством США затримали активістів
У Києві під посольством США затримано кількох активістів та доправлено до Подільського райуправління МВС, їм інкримінують 173 статтю кодексу за адміністративні правопорушення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила одна із затриманих активісток Вероніка Одинока, - пише Українська правда.

"Мене та ще двох чоловiкiв незаконно затримали i зараз тримають у Подiльському РУ МВС на Хорива, 20", - зазначила вона.

Також Одинока повідомила, що їхню акцiю "фотографували з вiкон резиденцii посла США".

Працівникам посольства США повідомили про ситуацію, що виника, ті записали прізвище затриманої та адресу райвідділку міліції.

Пізніше стало відомо, що активістів затримано за несанкціонований мітинг та порушення громадського порядку.

Разом з тим у спільноті "Автомайдан" у Facebook повідомляється про 5-х затриманих активістів.

Також колеги затриманих дізналися, що їм інкримінують порушення ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство - нецензурна лайка в громадських місцях, дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян).

Тягне за собою накладення штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт строком до 15 діб.
Разом з тим назвати номер протоколу про затримання в міліції не можуть, посилаючись на різні відмовки і просять "передзвонити пізніше".

Під райвідділком міліції збираються люди на підтримку затриманих.

Пізніше активісти "ДемАльянсу" повідомили: "затриману під час мирної акції активістку організації відпустили, інкримінують дрібне хуліганство".

Сама Вероніка Одинока повідомила, що зактриманих активістів "відпустять хвилин за 10-15".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завтра будет виЧЕ! Будет ли завтра день «ЧЕ»? Убежден, завтра или никогда! Другого ответа на этот вопрос нет. Скажите, это все слышали. Отвечу: а у вас, у меня, у нас, есть другой выход? Нет, или мы прогнёмся, станем на колени, опустим покорно свою голову и наклоним голову своих близких и, самое страшное, детей, перед этим режимом с ехидным оскалом или победим. Я не буду анализировать принятые законы, истерить и посыпать голову пеплом за позавчерашние парламентские события, не буду комментировать его кадровые решения. Все это было вчера – это уже история и она все расставит по местам: предателей, воров и бандитов, героев. Важно другое: мы должны, первое, дать им симметричный ответ - золотой миллион украинцев должен снова выйти на центральную улицу столицы. Второе, мы должны дать понять власти: майдан это навсегда, до победы, до смены власти и ни один «закон» или «штурм» не остановит этот «золотой миллион Украинцев». И третье, главное: мы должны писать историю страны все следующие недели, это должна быть наша повестка, а не реакция на план Януковича. Нужен ли нам план? Он нужен Януковичу и Захарченко. Все что делаем мы – это наша жизнь, она же борьба, она же наш очевидный план. Сейчас многие говорят: национальная забастовка – невозможна. Ложь! Это ответ слабых, безвольных, не умных. Забастовка - это «длинные руки майдана» на юг, восток, запад, север и восток. Десятки миллионов знают, что «тот парень» на майдане стоит за них, и считают своим долгом поддержать его. Как? Забастовка! Мы будем, как зеленый стебель сквозь каменное укатанное полотно пробиваться сквозь равнодушие и безразличие каждого, мы соберем ее по крупицам, пазлам, по зернышку. На час-два-день станет вся страна и покажет что у судьбы шахтера, селянина, металлурга или предпринимателя есть только один хозяин – он сам! Я займусь этим... Завтра будет виЧЕ
Відповісти
день "ПЕ"
Відповісти