На Волині підприємство «сховало» 5 мільйонів податків

На Волині підприємство «сховало» 5 мільйонів податків
На Волині виявили масштабну спробу ухилення від сплати податків: за два роки одне з волинських підприємств «сховало» 5 мільйонів гривень несплачених податків.

Про це поінформували в управлінні податкового контролю ДПС у Волинській області.

Підприємство через наявність ризиків неодноразово потрапляло в поле зору податкових аудиторів.

Кожна із проведених перевірок свідчила про неухильну позицію керівництва підприємства мінімізувати сплату податків та завершувалася значними донарахуваннями.

Зрештою, податкові ревізори зібрали достатньо документальних підтверджень шахраювання з державою.

«Найбільш переконливий аргумент з усього переліку критеріїв, що свідчать про ризикованість цього підприємства, – це взаємовідносини з бізнес-партнерами, які знаходяться в розшуку, або ж не звітуються, чи взагалі збанкрутували. Господарських операцій з такими «діловими» спільниками на цьому підприємстві виявилося на 160 мільйонів гривень. Відповідно, і розбіжностей в автоматизованій системі співставлення у підприємства теж понад 110 мільйонів гривень», – розповіла заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

Окрім того, підприємство активно переконувало податківців через звітність у власній збитковості і протягом двох років декларувало нульову податкову віддачу.

Схема, використовуючи яку, підприємство приховувало податки, полягала у формуванні штучного податкового кредиту. Для цього на підприємстві укладали угоди з фіктивними постачальниками та нібито експортували на адресу британської фірми власну продукцію. Щодо постачальників, то податківці прописали нікчемність угод з ними.

Активний експорт власного продукту за кордон цим підприємством став підставою для ретельного аналізу аудиторами.

Відтак, податківці поцікавилися у компетентних органів Сполученого Королівства Великої Британії про діяльність підприємства-нерезидента. Власником фірми на території Туманного Альбіону виявився громадянин України, а директорами – громадяни Латвії.

Щоправда, власник фірми від свого підприємства відразу ж «відхрестився»: мовляв, паспорт давно втратив і навіть інформував про це міліцію.

Один із директорів підприємства теж заперечив свою причетність до комерції на теренах Великобританії та ділових стосунків з волинським підприємством, яке «реалізувало» на експорт товарно-матеріальних цінностей на понад 600 тисяч доларів США.

Тепер господарські операції волинського підприємства з нерезидентом досліджують в ході чергової документальної перевірки. Повнота, правильність та своєчасність сплати ПДВ цим підприємством під великим сумнівом, запевняють податківці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи не "Електротермометрія"? Вони завжди любили бавитись з Великобританією? Чорницями чи ще чимось, тільки не своєю головною продукцією.
Відповісти
Останні новини
На Волині підприємство «сховало» 5 мільйонів податків
12 березень, 2012, 13:46