Футбольна школа в Луцьку працює лише «на папері», - Кварцяний

Футбольна школа в Луцьку працює лише «на папері», - Кварцяний
Працівники та керівництво Федерації футболу Волині проводить "ревізію" футбольного господарства в області.

Про це в інтерв'ю прес-службі ФК "Волинь" розповів голова Федерації Віталій Кварцяний.

Так, "ревізори" виявили, що в одному з райцентрів влада вимагає шалені податки від місцевого футбольного клубу, який утримує ринок, але на спорт із бюджету не виділяється жодної копійки.

"Водночас єдиний спортзал в райцентрі непридатний для футболу, адже крім того, що він нестандартних розмірів, половина його віддана заняттям з боротьби. А футбольне поле, більш-менш придатне для великого футболу, єдине в районі. Це при тому, що команда грає у вищій лізі чемпіонату області!" - каже функціонер.

"У Нововолинську діти мусять платити за заняття в залі, який належить місту. Грає прокуратура, міліція, податкова, за гроші - бізнесмени. І діти… Взагалі, у Нововолинську потрохи зникає футбольний дух. Всього два дитячих тренери з футболу працює. І це в 60-тисячному місті! Газон поганий на "Шахтарі", немає тренувального поля", - продовжує він.

Є зауваження в Кварцяного і до футбольного Луцька.

"У Луцьку також є негаразди. Дитяча школа товариства "Україна" працює тільки на папері", - розповів футбольний фахівець.

З іншого боку, відзначив він, в регіоні залишилися й справжні фанати своєї справи.

"Дитячі школи, які добре працюють, обов’язково отримують від федерації м’ячі, дитячу форму. Наприклад, школа-інтернат у Володимирі-Волинському, яку очолюють справжні фанати футболу (директор - Олексій Зінкевич)", - зауважив Кварцяний.

"Інша справа, що тамтешня футбольна школа має проблеми в своїй роботі. У нас великі претензії стосовно того, що збираються гроші з батьків. Зараз ми разом із ними вивчаємо факти, які шкодять володимир-волинському футболу, підривають імідж всього волинського футболу. Запрошувати хлопчиків із інших регіонів треба цивілізовано, а не брати з батьків гроші", - мовив він.

"Більше того, згодом талановиті юнаки із Володимира їдуть з області, потрапляють у "Динамо" та "Шахтар". Якщо така практика цього фахівця із Володимира-Волинського продовжиться, Федерація відстежить його дії і оприлюднить їх футбольній громадськості. До речі, на виховання цих гравців витрачаються не тільки приватні, але й державні гроші. За такі речі треба відповідати", - насамкінець розповів Кварцяний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Водохреще у Луцьку. ФОТО
19 січень, 2014, 16:47
Футбольна школа в Луцьку працює лише «на папері», - Кварцяний
19 січень, 2014, 16:41