Віче на луцькому Євромайдані. ФОТО

Віче на луцькому Євромайдані. ФОТО
На Театральному майдані Луцька відбулося чергове Народне віче під лозунгом "Ні - державному перевороту".

На цю акцію у неділю, 19 січня, зібралися близько 2 тисяч людей.

Крім традиційних виступів політиків та громадських активістів, ця акція відзначилася новим "трендом" - людьми у масках та імпровізованих шоломах. Маски були різні - від медичних і сталеварних до звичайних шарфів, що затуляють обличчя.

У якості шоломів використовували каструлі, друшдяки, велосипедні шоломи.

Весь цей "маскарад" влаштували, аби продемонструвати протест проти нових законів, один з яких забороняє з'являтися в громадських місцях у масках і шоломах.


Громадські діячі Михайло Наход та Дмитро Безвербний прийшли з табличками "Я - іноземний агент?", щоб нагадати, що згідно з новим законодавством їх організації, що отримують гранти з-за кордону, є "іноземними агентами".



На сцені виступали, в основному, традиційні спікери.

Народний депутат Анатолій Вітів розповів, що цінність Майдану в тому, що він дає можливість захистити права українців. "Ми в чергове вийшли на Майдани всієї України відстояти своє право жити у вільній демократичній Україні..."



"16 січня в Україні відбувся державний переворот", - так охарактеризував Вітів прийняття скандальних законів, що утискають права українців.

Заступник керівника обласного осередку партії УДАР Ігор Алексеєв був лаконічним: "Я не буду довго виступати. Вже довиступалися... Це може бути останній Майдан у Луцьку. Всі, хто може боротися, повинні їхати на Київ. Закликаю всіх на Київ!".


Громадський діяч та підприємець Ігор Дильов нагадав, що для бізнесу зараз настали "важкі часи".

"Я підприємець. Я член громадської організації, можливо з вівторка - іноземний агент. Мені доводилося виводити людей під стіни міської ради, (Волинської обласної державної, - ред.)адміністрації з вимогами про свої права... Сьгодні навіть великий бізнесмен не може бути впевнений, що він збереже свій бізнес. Я кажу цій владі "Ганьба!", я закликаю всіх до об'єднання, бути готовими в любий момент вийти захищати свої права", - розповів Дильов.

Щоб розказати про "злочинний режим", секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт вдався до історичних аналогій. "16 січня у стінах Верховної ради розтерзали українську демократію. В цей "чорний" четвер була оголошена по суті війна українському народові", - зазначив він.

"Орди, які приходили в Україну зі Сходу, постійно хотіли, щоб ми були мовчазними та покірними рабами, вони хотіли, щоб ми на виборах за 200 гривень продавали свою душу. І їх завжди зупиняли українські захисники. Це і запорізькі козаки, і Січові стрільці... Євромайдан став Запорізькою Січчю нашої сучасності, оплотом української звитяги, Євромайдан зірвав усі маски з україноненависницьких облич, і ми змогли побачити справжнє тваринне нутро тих перевертнів", - додав він.



Громадська діячка та журналістка Марія Доманська розповіла про те, як нові закони ущімлюють права мас-медіа. "Згідно статті 48 Конституції України ми маєм право на свободу слова. Свободу слова нам вже фактично заборонили. Попри те, що ми будемо з цим боротися, усі виконавчі органи будуть намагатися нас показати згідно з цим законом", - пояснила вона.

"Фактично будь-яка інформація змісту проти влади вважається екстремістською діяльністю. Якщо журналісти будуть писати про те, що органи влади щось погане роблять, це теж буде вважатися екстремістською діяльністю. Хіба це нормально? Хіба ми можемо вважати, що ця країна є демократичною з такими законами? І від імені журналістів я можу сказати, що ми не будемо вважати ці закони конституційними", - заявила Марія Доманська.



Наприкінці акції депутат Луцької міськради Василь Гриб зачитав резолюцію віча, у якій, зокрема, йдеться:

"16 січня 2014 року підконтрольна владі більшість у Верховній раді нахабно з порушенням Конституції та Регламенту у нелегітимний спосіб прийняла ряд законів, які свідчать про продовження тотального наступу на основоположні права та свободи громадян, гарантовані констуцією та встановлюють в Україні диктатуру правлячого режиму Партії регіонів та Віктора Януковича. Розцінюємо прийняття таких законів в Україні, як спробу державного перевороту.

По всій Україні та на Волині зокрема продовжуються переслідування учасників Євромйадану...

... ми вимагаємо:

1) Невідкладного скасування всіх диктаторських законів, ухвалених у нелегітимний спосіб.

2)Негайної відставки президента Віктора Януковича, міністра МВС Віталія Захарченка, уряду прем’єр-міністра Миколи Азарова та голови Верховної Ради України Володимира Рибака.

3)Відставку ставлеників Віктора Януковича та Партії регіонів на Волині ... Бориса Клімчука, прокурора Волинської області Андрія Параки, начальника управління УМВС (Управління Міністерства внутрішніх справ України, - ред.) у Волинській області Олександра Терещука, а також звільнення голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича, як неспроможного відстоювати інтереси громади.

4)Припинення переслідувань учасників Євроймаданів, закриття кримінальних проваджень

За проект резолюції голосували руками. Як заявив Василь Гриб, цю резолюцію підтримали "одноголосно".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 34
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці волиняни в тому числі Лучани - не дивлячись на непогоду людей зібралося чимало
Відповісти
Цікаво, а чому Вова Пащенко не на сцені, разом з іншими активістами євромайдану? Чи, мабуть, він ще не відійшов від приємної відпочинкової втоми на Кіпрі...?
Відповісти
Хватить того, що Пащенко виліз на узвишшя, щоб його бачили, що він у Луцьку вже. А не говорив, бо боїться, що вхоплять. Він ше не вирішив тепер за кого він. Думаю за сильніших. Хто виграє, то за того і він. Як завжди
Відповісти
І ще Організація солдатських матерів України має готувати колективний позов за використання солдат-строчників в якості гарматного м’яса.
Відповісти
Ну як вірити, лицеміру депутату міськради Грибу бувшому артисту, коли він хапуга "оформив" декілька земельних ділянок собі?
Це так сучасні ПУСТОЦВІТИ крадуть з БЮДЖЕТУ м.Луцьк цілим кагалом!
Чим вони такі депутати від партії "Батьківщина" кращі від інших?
Відповісти
Народ вимагав лідера від опозиції.Опозиція,Яценюк проголосили лідера-український народ.Лідер,народ почав діяти.
Відповісти
http://2000.net.ua/2000/derzhava/ekspertiza/96796- почитайте лучвани і побачите, кому ми здаемо гроші і на що вони ідуть. Досить вірити цим людям, які наживаються на нашій вірі
Відповісти
На грушевського Кличко заявив що були введені санкції проти Захарченка. Так йому, тепер воно голе і босе
Відповісти
Шановні, не звертайте увагу, хто "хапнув" ділянок, хто скільки вкрав вагонів з щебнем - подумайте скіль в підприємців забралии коштів своїми податками ця банда, скільки пенсіонеру зостається на прожиття після комунальних платежів, скільки ви по-походите до чиновників щоб узяти простеньку справочку...
Відповісти
Це не масові безпорядки - це спротив режиму, тут і зараз. #революція
Відповісти
Віче добре, дуже добре, але на Київ краще!
Відповісти
Чому не написала як мента з камерою люди ледь не роздерли?
Відповісти
Нерозумно не звертайти увагу, на тих хто краде, а потім вилазить на трибуну і БРЕШЕ.
Відповісти
Походу, сегодня, если менты продвинутся дальше - произойдет зачистка Майдана!
Відповісти
Стадний інстинкт і жага наживи перемагає!!!
Відповісти
Спаленные автомобили активистов, избитые активисты, разворованная страна, узурпация власти и т.д. Всё это не прошло незамеченным. Результат мы видим...
Відповісти
Їдьте всі на Київ... Або не повернетесь, або років по 15 відсидите...
Відповісти
То, что происходит на Грушевского - страшно. Но ожидаемо - после длительной беспредметной болтовни оппозиции. Призывам предыдущих дней идти на Майдан, потому что была "надежная" информация о готовящемся штурме, я не верил. Сегодня опасность разгона реальна и очень велика, потому собираюсь и еду на Майдан на ночное дежурство. Никого ни к чему не призываю: каждый сам для себя решит. Но киевлянам надо выходить на защиту Майдана.
Відповісти
Наш шанс продал Яценюк и Тягнибик...все...До весны!Два еврея и боксер.все испортили.!
Відповісти
Лише ідіот може зараз називати Кличка провокатором
Відповісти
Ну що, хіппі, доспівалися пісень? Досвітилися фанариками? "Донародно-вічувалися"? Ви всі тепер лай..но (я в тому рахунку, я теж українець але далеко за кордоном тепер). А та трійця мудозвонів...
- тільки Клічко чого стоїть - боксер, чемпіон, громіла, але саме велике розачарування країни, бо слабак.
- Тягнибок - мудак-мудозвон, але "свободний"
- ну а Сеня - просто сеня, кролік.
Да і ми з вами тряпки...
З самого початку було зрозуміло, що без крові тієї банди не позбавитись. Так воно залишається тепер, тек воно буде і надалі.
Це правда, вона страшна та жорстока, але правда.
Але всі ми боїмося навіть пальчик порізати, не те що в бій піти за свою свободу. "душу й тіло ми положем" - це не про нас.

Пробач мені, ненько, що я і мої брати такі слабаки!
Я утік, а мої брати та сестри добровільно залишились в рабстві у бандитів.

Пробач!
Відповісти
Бандитська влада почала застосовувати водомети. Нагадаємо, що застосування водометів в мороз (зараз в Києві -7 градусів) ООН прирівнює до тортур
Відповісти
А екстремізм ООН вихваляє? Реакція мєнтів по-європейськи адекватна та відповідна. У штатах ще й зі зброї на таке палять. Добре що у нас в країні до цього справа не дійшла.
Відповісти
уряд Азарова відповідно до нових законів має зарєєструватись,як іноземний агент,оскільки бере дотації від Росії.
Відповісти
Міфи, які зруйнував Майдан: - Міф про те, що в нас є сильна влада. - Міф про те, що в нас є сильна партійна опозиція. - Міф про те, що кияни аполітичні і не вийдуть на акції протесту. - Міф про те, що молодь аполітична і не вийде на акції протесту. - Міф про те, що в України є стратегічні партнери. - Міф про те, що в України немає ворогів - Міф про те, що в Україні ще не сформувалась українська нація.
Відповісти
Вітіва Анатолієм звати :)
Відповісти
В Київраді щойно вимкнули воду. Комендант оголосив, що сьогодні вночі буде спроба влади зачистити Майдан і адмінбудівлі. Опозиція ні до яких штурмів не закликала. Всі, хто пішли закидувати беркут димовими шашками, просто підіграли владі, піднімаючи бойовий дух силових структур і даючи їм привід для жорстокого розгону. Через безглузду і безрезультатну (не просунулись ні на метр) акцію на Грушевського, влада піде в контрнаступ. Буде введено надзвичайний стан. Судячи з того, що освітлення на вулиці і вода в Київраді вимкнені - це станеться незабаром. Зараз народні депутати інструктують людей в Київраді. Всі, хто ще вдома - на Майдан!!! Готуємося до оборони! Слава Україні!
Відповісти
Шановні дописувачі!Давайте зараз подумаємо,що буде якщо зараз почнеться бійня та ми всі як призивають лідери євромайдану перестанемо працювати і вийдемо на всеукраїнський страйк.
Перше.Держава недоотримає великі податки з яких платяться пенсії,стипендії дітям,зарплати лікарям,вчителям,держслужбовцям тощо.Коли прийде час ці всі гроші людям платити Янукович скаже ідіть до євромайданівців за грошима.Вони цю кашу заварили,їм і розгрібатися.Отут шановні і буде найцікавіше.Коли на вулицю вийдуть обурені пенсіонери,вчителі,лікарі,студенти євромайдан Яценюку,Тягнибоку і Кличко покажеться дитячим садочком:)І тоді відгрібуть вони за свої недолугі ідеї по самі помідори:)
По-друге.Навіть якщо цій троїці(Яценюку,Тягнибоку і Кличко) вдасться чудом змусити піти у відставку Януковича то чи вірите ви що ці троє не перегризуть один одного за теплі місця в уряді та держструктурах.І хто з них відмовиться добровільно від зазіхань на посаду президента???Ці люди колись вже були при владі.Памятаєте що було?5 років те й робили що гризли один-одного.5 років країна стояла на місці.
І ще.Ніколи Схід України не признає євромайданівських лідерів:)Вони можуть так само вчинити як і євромайданівці.І що робити тоді?Ділити Україну навпіл?Подумайте.
Відповісти
рівень нашого харанта
Відповісти
Щедрик щедрик щедрівочка
Полетіла бруківочка
Всіх беркутів облітала
А в Янука не бувала.

Вийди вийди Госпідарю
Подивися на коляду
Там шоломи покотились
Вільні люди народились
В тебе кінець нехороший
Твоя кутя у параші

народна творчість ©
Відповісти
Руслана Лижичко на своїй сторінці у Facebook: Холодний розум. гаряче серце. Факти і емоції. Ми одягаємо каски на голову замість капелюхів. Ми одягаємо захисні лати замість простого одягу. Ми ховаємося від поліцейських катів для власної безпеки у Храмі. Ми вже навчені, що не можна довіряти правосуддя суддям, парламентаризм - депутатам, слідство - прокурорам, порядок міліції і владу -президенту. Це сталось: Після кривавого побиття студентів 30-го листопада. Після штурму Майдану 10-го грудня. Після прийняття диктаторських нелегітимних "законів" 16 січня Після того, як Україну і нашу Незалежність продали на очах у всього світу. Немає в Україні влади, немає Президента. Довести це можна в декілька способів. І ми маємо домовитись про спільну дію. Наша перемога – у єдності!!! Лише єдністю зруйнуємо ганебний план розколу українців.
Відповісти
Сьогоднішній день підтвердив очевидне. Своїми злодійствами, жорстокістю, намаганням узаконити чорну диктатуру і брутальним гвалтуванням Конституції, Янукович-Путін кидають Україну на шлях до розколу і громадянської війни. Це страшно, але це жахливі реаліїї сьогодення. Єдиний вихід уникнути жертв і громадянського протистояння - негайна відставка Януковича! Крапка.
Відповісти
і ще американських грошей, бо попередньо надані посольством США доляри закінчуються і немає вже за що утримувати правий сектор.
Відповісти
Сьогодні виїзджаємо - нас восьмеро - ВСІ НА КИІВ !!
Відповісти
Останні новини
Віче на луцькому Євромайдані. ФОТО
19 січень, 2014, 17:46