Volvo обладнало авто подушкою безпеки для пішоходів

Volvo обладнало авто подушкою безпеки для пішоходів
Шведський автовиробник Volvo продемонстрував подушку безпеки для пішоходів - вона розташована між капотом і лобовим склом і спрацьовує при зіткненні з пішоходом.

Про це інформує Gazeta.ua.

Першим автомобілем, який отримав унікальну подушку, став хетчбек Volvo V40, що дебютував на автосалоні в Женеві.

Щоб ще більше захистити пішохода, Volvo вбудувала першу в світі, спеціальну подушку безпеки для пішохода, яка спрацьовує, якщо зіткнення уникнути все ж не вдалося.

Вона працює таким чином: датчик фіксує фізичний контакт з пішоходом (удар), верхній кінець капота, який ближче до лобового скла, піднімається і одночасно вистрілює подушку безпеки, яка закриває приблизно третину лобового скла і передні стійки. Таким чином, підведений капот і подушка повинні знизити тяжкість травм збитого пішохода.

Подушка безпеки є частиною системи Pedestrian Detection («Виявлення пішохода»). Система, як випливає з назви, здатна заздалегідь «помітити» пішохода перед автомобілем або біля нього. Якщо водій не реагує на присутність пішохода на проїжджій частині, машина попереджає свого власника. А потім автоматично активує гальма.

За таким же алгоритмом працює шведська система City Safety, яка також стала першою в класі.

Подушка безпеки Pedestrian Detection складається з датчика, який розташований в решітці радіатора, а також камери, що розташована на лобовому склі за салонним дзеркалом заднього виду. А ще - з комп'ютера, який аналізує отримані дані.

Завдання датчика - визначити наявність перешкоди на дорозі, чи то пішохід, чи інший автомобіль, а також визначити відстань до нього.

Камера визначає, що ж все-таки перебуває перед Volvo, пішохід або машина. Більш того, комп'ютер здатний розрахувати приблизну траєкторію руху пішохода.

Система розпізнає пішоходів зростом від 80 сантиметрів.

В екстреній ситуації водій спочатку отримує звукове та світлове попередження. Якщо зіткнення неминуче, система активує гальма в спробі повністю зупинити автомобіль. Вдається це на швидкості до 35 км/год. На більш високих швидкостях завдання системи - максимально знизити швидкість і наслідки для пішохода.

До речі, система City Safety в новому Volvo V40 зазнала деякій модернізації - тепер вона здатна повністю зупинити автомобіль зі швидкості до 50 км/год

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, Volvo
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Volvo обладнало авто подушкою безпеки для пішоходів
12 березень, 2012, 18:03