22 січня на Волині: гортаючи календар

22 січня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні святкує день народження відома в Україні і світі майстриня-соломникарка, майстер народної творчості України Марія Кравчук (на фото) та випусковий редактор інтернет-видання «ВолиньPost» Ірина Нестерова.

Іменини 22 січня відзначають Петро, Пилип та Олена.

Вітаємо усіх зі святом, бажаємо міцного здоров’я, довголіття, невичерпної наснаги.

22 січня в Україні відзначають День Соборності і Свободи. Це державне свято символізує єдність українських земель.

Цього дня 1919 року у Києві на Софійській площі був оприлюднений договір, що увійшов у історію як «акт злуки» – акт об’єднання українських земель. Його підписали лідери Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня 1990 року, щоб підтримати ідею єдності України, мільйони тоді ще радянських українців вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова, відзначаючи День Соборності. Активну участь у ланцюгу взяли тоді і волиняни.

У грудні 2011 року Президент Віктор Янукович День Соборності об’єднав із Днем Свободи, який раніше відзначався 22 листопада.

22 січня 1981-го помер народний артист України Олексій Омельчук – уродженець Устилуга. Був актором театрів Харкова і Києва, виступав на сцені Київського українського драматичного театру імені Івана Франка.

22 січня 2009 року працівники Управління ДСБЕЗ УМВС України у Волинській області у власному автомобілі затримали депутата Луцької міської ради Дмитра Москвича. Його підозрювали в отриманні хабара за сприяння у виділенні земельної ділянки. 23 січня Луцький міськрайонний суд вирішив обрати міру запобіжного заходу – арешт на два місяці. Згодом суд Москвича виправдав за всіма статтями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.