«Скандальні закони» набули чинності

«Скандальні закони» набули чинності
Від 21 січня набули чинності зміни в законах України, ухвалені Верховною Радою 16 січня.

Їх опублікували у офіційних виданнях парламенту та Кабінету міністрів, - пише ТСН.

Так, у пресі опубліковано текст закону про державний бюджет України на 2014 рік. Опублікований закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка набуває чинності наступного дня після публікації в офіційній пресі, крім підпункту 5 пункту 18 розділу I закону, який набуде чинності з 1 травня 2014 року.

Закон про зміни до регламенту Верховної Ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання або арешт народних депутатів, які скоїли злочин, набуває чинності наступного дня після публікації.

Закон "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі" набуває чинності через місяць з дня його публікації. Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набуває чинності через 6 місяців від дня його публікації.

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набуває чинності наступного дня після публікації. Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада по 26 грудня (набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації, і підлягає виконанню впродовж 1 місяця).

Закон "Про внесення зміни до закону України "Про безкоштовну правову допомогу" про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" набуває чинності наступного дня після публікації. Закон, який вводить відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни набуває чинності наступного дня після публікації.

Закон, що змінює Кримінальний кодекс у частині відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашистів і їхніх прибічників набуває чинності наступного дня після публікації.

Закон, який вносить запропоновані урядом правки до Податкового кодексу, що відновлюють звільнення імпорту природного газу в Україну від податку на додану вартість, призупинене наприкінці 2013 року, набуває чинності наступного дня після публікації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Рада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Скандальні закони» набули чинності
21 січень, 2014, 09:30