Нічне. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ. ФОТО

Нічне. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ. ФОТО
Початок четвертої, їду в маршрутці з Києва. Доступу до інтернету немає, попросила друзів, які не сплять і стежать, тримати в курсі. Тримають: тітушки (не люблю це слово) ходять з битами по Києву, розбивають машини, беркутівці розібрали частину барикад, готуються до штурму, ситуація напружена, з українського дому йдуть ВВшники.

Я п'ю таблетки і думаю.

Про що думає беркутівець із рушницею в руці? За яким принципом вибирає ціль? Це має бути дівчина чи хлопець? Колір одягу - улюблений чи навпаки? Довго прицілюється чи стріляє навмання: в око, руку, шию, куди попаде? Робить це механічно чи смакує кожен постріл, як на полюванні? Боїться, що черговий коктейль молотова полетить в нього?

Про що думають солдати внутрішніх військ, які дві доби стоять живою межею між.. вогнем і вогнем? Про що думають, коли в товариша, який стоїть поруч, влучає каміння? Мріють про помсту? Ненавидять керівництво? Ненавидять людей? Всіх ненавидять? Контрактники обіцяють собі піти з війська назавжди? Скільки з них хоче справді скласти щити і перейти "на бік", а не просто плюнути і поїхати додому? Їх тішать феєрверки над їхніми головами?

Про що думав той хлопець, який біг з вогнем у руках по даху арки стадіону "Динамо"? Він молився Богу? Хай своєму якомусь, але молився? Він усвідомлював, що може не прибігти назад? Чи діяв за принципом самогубця: тенденційно і не дуже обдумано? Що з ним зараз? Він не серед тих, яких побили і забрали в невідомому напрямку?

До речі, про що думають ті, які потрапляють у полон? На що це схоже: опинитися в руках свого ворога?

Про що думає Віктор Янукович? Він приходить у свою спальню. В халаті, спортивках чи діловому костюмі? Він телефонує своїй дружині розповісти, як пройшов день? Він комусь розповідає про свій день? Кому він телефонує перед сном?

Роздягається і лягає спати. Що в його голові? Ми ж тоді найбільш чесні. Перед сном - перед собою.

Він думає про те, що цієї ночі країна вкотре не спить? Що в нашій країні з 29 листопада спати категорично заборонено? Він теж не спить? Він думає про вибір беркутівця чи палаючого курсанта? Він знає про хлопця на даху арки чи хлопця з відірваною рукою? Про осліплених журналістів, про знепритомнілих солдатів внутрішніх військ?

Чи спить? Не боїться прокидатися в «своїй» країні? Бо я в своїй боюся.

(записано 3:55 21 січня)

Оля Дацюк (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вандалы
Відповісти
Рычук, беру свои слова назад, пусть ездит в Киев, только дайте ей охрану. Таких классных статей и фоток, у Вас никто не напишет и не сделает, это самое интересное, что есть на ВП.
Відповісти
Фото дійсно якісні, однак демонструють здебільше уже період "затишшя". Як на мене більш динамічно події відображає відео, зокрема http://15minut.org/article/kak-demonstranty-podzhigali-silovikov-opublikovano-video-2014-01-21-10-11-11
Відповісти
Выложите свои личные из периода обострения, плиззз.
Відповісти
Личных фото не имею, посколько не нахожусь непосредственно в эпицентре событий. Конкурировать с проффесиональным фотографом/журналистом и без соответствующей техники/подготовки не собираюсь. А ваш предыдущий комментарий поддерживаю, фото отличные, слов нет. И вообще, каждый должен заниматься тем, в чём считает себя проффесиналом, а таковы в отрасли журналистики и фотографии я не являюсь.
Відповісти
Борітеся-поборете, і ми допоможемо!!!
Відповісти
ви СУКИ
Відповісти
фотокору респект і уважуха! ;)
Відповісти
Не бойся, Оля! )))

Только что сказал Кличко(Этинзон) зяавил, что не несёт никакой ответственности за действия на Грушевского )))

Крысы на корабле "Удар" отчалили с майдана)))

Соболезнуем "Свободе" и Тягнибоку, которых два хитрожопых маланца Этинзон и Яценюк бросили под танки.
Відповісти
злість і сльози...
Відповісти