«Війна» у Києві: відеохроніка подій

«Війна» у Києві: відеохроніка подій
Столиця другу добу «переживає» криваві протистояння між активістами Майдану і спецпризначенцями: летять шумові гранати, каміння, коктейлі Молотова.

Відеохроніку заворушень в центрі Києва зібрав Канал 24.

Події 19 січня показали, що мирний протест Майдану закінчився.

Полудень. Затримані уночі «тітушки» попросили вибачення в українського народу за свої діяння.


Ранок. 13 особам, затриманим за масові заворушення у Києві, повідомлено про підозру.


3:30 Тим часом на сусідніх із майданом вулицях (зокрема. Ярославів вал) активізуються тітушки. За деякими повідомленнями, вони обливали автомобілі на вулицях бензином і намагалися підпалити. Згодом декого із них самооборона Майдану впіймала, відвела у будинок профспілок і допитала.


3.00 «Беркут» не витримав психологічного тиску, пішов у наступ і розібрав катапульту. Літаюче каміння. Постріли. Вибухи, феєрверки. Атака періодично посилюється, до силовиків прибувають додаткові загони.


00:00. Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями загострюються. Силовики прорвались до активістів, які кидали на них феєрверки і коктейлі Молотова з колонади стадіону імені Лобановського та побили кийками кількох осіб. Крім цього «беркутівці» почали активніше застосовувати зброю.


20 січня 2014 року. Київ. Вулиця Михайла Грушевського.

23:00 Аби врегулювати конфлікт, «Беркут» застосовує спецзасоби, зокрема, світло-шумові гранати, пластикові і резинові кулі.


22:00 У відповідь на світло-шумові гранати силовиків, активісти обстрілюють їх піротехнікою.



21.00 «Беркут» виліз на колонаду і позганяли звідти мітингувальників. Тих, хто не втік, силовики під руки, перед цим добряче погамселивши, виводить у невідомому напрямку.


19.30 І знову летять коктейлі. Протестувальники вилізли на арку над входом до стадіону Динамо і кидають коктейлі Молотова уже звідти. До барикад підтягнули катапульту. Хоч не зовсім стріляє, але, за задумом, психологічний ефект мала б давати.


19.00 Тривають запеклі бої, медики кажуть про сотн поранених під час сутичок. Мітингувальники вже по-серйозному обливають міліціянтів коктейлями Молотова.


18.30 Активісти на Грушевського випробували катапульту, яку виготовили своїми руками.


17.00 Продовжується протистояння: у «Беркут» летять коктейлі Молотова і каміння, ті відстрілюються гумовими кулями і гранатами із сльозогіннм газом. Частина площі біля стадіону Динамо залита водою.




16:00 Ближче до вечора під час заворушень на Грушевського один із «беркутівців» дражнив протестувальників непристойними жестами і кидав у них камінням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для тих, хто переживає через військовий стан: Скажіть, а дозвіл міліції стріляти у громадян - це не військовий стан? А можливість посадити будь-кого на будь-який термін, яку передбачають нові закони - це не військовий стан? А заборона інтернет-ресурсів за бажанням влади? А прицільне полювання на журналістів? Киньте - військовий стан уже введено підняттям 235 кінцівок. Нема через що перейматися. Майдан вже не раз заборонений. Ми всі вже злочинц
Відповісти
Шановні кияни та гості міста, що мають авто!!!
Якщо б часом сьогодні вночі Ви не могли заснути або Вам, не дай боже, снились жахіття, то британські вчені кажуть, що добра вечірня прогулянка в авто з хорошою компанією позбавить Вас від хвилювань, трохи провітрить та подарує спокій й на додачу +100 до карми.

Найкращий час для прогулянки, а заодно й перевірки наскільки в Києві все спокійно з 3:00 до 7:00. Таким чином ви не лише подаруєте собі моральний спокій, але й допоможете Майданівцям, щоб вони зайвий раз не бігали пішочком на патрулювання... Їм краще стояти в організованих постах без зайвої метушні, а Ви можете приємно проїхатися й передати інформацію вразі чого через різні мобільні дівайси!

Якби Гідрометцентр та Мінкультури прокладли маршрут, то дали би рекмендацію проїхтися біля станції метро Театральна, Золоті ворота, Льва Толстого, через Андріївський узвіз спуститися на Контрактову площу, а також гарні пейзажі відкриваються по вулиці Володимірівській, Михайлівській, Великій Житомирській, Прорізній та інших, що знаходяться в тому боці.
Дуже гарно проїхатися по Набередно-Хрещатицькій на Паркову Алею... кажуть, погодка там чудна!
Відповісти