В Україні з’явилися «в’язні Грушевського». ФОТО. ВІДЕО

В Україні з’явилися «в’язні Грушевського». ФОТО. ВІДЕО
Суд залишив під вартою затриманого активіста Євромайдану Юхима Дишканта (на Фото), якому «шиють» організацію масових заворушень.

Про це повідомляють друзі активіста з-під зали суду, ‒ пише Українська правда.

Суддя Дарницького райсуду Кириченко Наталя залишила Дишканта під вартою на 60 діб. Депутат від опозиції Леся Оробець, яка просила випустити активіста на поруки, вважає це рішення несправедливим.

«Справа Дишканта колись ввійде в підручники. Суддя Дарницького райсуду Кириченко Наталя Олексіївна прийняла рішення залишити хлопця під арештом», ‒ написала вона у себе на Facebook.

Під судом зібралося близько 20 людей, які підтримують Дишканта, скандують «Юхиму – волю!».

Приїхали і телевізійники та інші журналісти.

Суд відмовився заслуховувати свідків захисту, натомість взяв до уваги свідків обвинувачення, якими виступили троє «беркутівців».

Свідчення двох із них, як розповідають очевидці, були «написані, як під копірку», натомість третій свідок багато в чому заперечив слова перших двох.

Станом н 22.39 слухання у справах інших двох активістів, яких затримали разом із Дишкантом, Дмитра Москальця і Артура Ковальчука тривають.

У суді над Москалцем допитали усіх свідків. На суд прийшли друзі активіста та двоє народних депутатів.


Як відомо, трьох активістів, які твердять, що не були на Грушевського, дорогою додому перестріли «тітушки» біля меморіалу Голодомору і побили. Потім автобус із «Беркутом», який викликали тітушки, забрав активістів до райвідділку, де їх звинуватили в організації заворушень. Начебто вони забезпечували усіх запальними сумішами, були в бронежилетах і закликали до заворушень.

Юхим Дишкант ‒ молодий поет, Дмитро Москалець ‒ музикант і організатор кінофестивалю, Артур Ковальчук займається економічними дослідженнями.

Юхим Дишкант читає вірш

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще рік коня дасть усім і гривою і хвостом і копитом. Зло завжди карається така закономірність природи.Тримайтеся вже недовго лишилося, розв'язка не близько але доля все компенсує.
Відповісти
Останні новини
В Україні з’явилися «в’язні Грушевського». ФОТО. ВІДЕО
21 січень, 2014, 23:46