У Луцьку завадили провести урочистості «на крові». ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку завадили провести урочистості «на крові». ФОТО. ВІДЕО
На середу, 22 січня, у Луцьку запланували урочистості з нагоди Дня Соборності України. Провести їх не вдалося, оскільки громадські активісти зайшли до зали та перешкодили цьому.

Урочисті збори з нагоди Дня Соборності та Свободи запланували на 15:00 у залі Волинського обласного академічного музично-драматичного театру. Туди запрошували здебільшого бюджетників, вищих посадовців міста та області.

Серед учасників акції були виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп, голова цієї організації Михайло Наход, голова громадської організації «Гендерний центр» Оксана Ярош, голова «Волинського прес-клубу» Богдана Стельмах та інші, всього близько 20 людей.

Як розповів Михайло Шелеп, спочатку активісти стали біля входу до приміщення і намагалися відмовити людей заходити до зали. «Але вони як слухняні вівці заходили», - пояснив він.

Тому представники громадських організацій вирішили стати перед сценою та не дозволити «бенкет під час чуми», адже, на їх думку, недоречно проводити урочисті заходи, коли в країні відбувається силове протистояння.

Після цього голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук вийшов на сцену та оголосив, що захід відміняється.

«Я вибачився перед артистами, які готували концерт. Дасть Бог день, проведемо його в нинішній день, аби був привід святкувати…», - оголосив він.

Присутні в залі заспівали гімн України.



Потім громадські активісти почали розпитувати Бориса Клімчука, як він ставиться до сутичок в Києві та вбивства демонстрантів працівниками міліції.

Клімчук розповів, що 22 січня планував їхати до Києва, але переніс поїздку.

«Я планував сьогодні їхати до Києва, однак переклав свою поїздку на п’ятницю, є робота в Кабінеті Міністрів, Міністерстві фінансів (у Києві, - ред.)».



Губернатор Волині розповів, що хоче мирного вирішення протистоянь в Україні. «Життя продовжується… кожен день треба приймати рішення, ми їх приймаємо… Саме головне - це для мене мир і спокій і вирішення проблем в демократичний спосіб», - пояснив Клімчук.

Також він прокоментував набуття чинності «скандальних законів», що обмежують права українців. «Закони є закон, кожного дня наші суди приймають десятки рішень, кожного дня люди сідають в тюрму, виходять з тюрми… ця машина працює повним ходом», - пояснив він.

Один з активістів запитав Клімчука: «Ви скажіть, хто направляє міліцію?».

«Міліція виконує свій обов’язок, але вона не захищає Клімчука, я ж ходжу без міліції», - відповів губернатор.
«То шо ви міліцією не керуєте?», - здивувався активіст.
«Звичайно ні, шо я генерал міліцейський? От бачте, як ви думаєте про владу… Клімчук є і він керує всім… та не керує він всім. І Янукович не керує. Якщо ми з вами будемо так думати, що Янукович керує судами, міліцією, прокуратурою, то держави практично немає», - визнав голова ОДА.

Потім громадські активісти підійшли до луцького міського голови Миколи Романюка, щоб дізнатися його позицію з приводу ситуації в країні. Однак з присутніх запитала його: «Міський голова Львова, Сарн, Сум, Тернополя зробили заяву, чому ви не зробили заяву в підтримку Майдану?».

Романюк відповів, що він продемонстрував «чітку позицію» з приводу протестів та Майдану, і з нею можна ознайомитись.

Також варто зазначити, що перед цим євромайданівці розбризкали на снігу перед входом в театр рідину, схожу на кров, що очевидно символізує «криваві» події в Києві, зокрема вбивства людей на вулиці Грушевського.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"На вівторок, 22 січня"..сьогодні середа
Відповісти
клімчук визнав, що держави фактично немає..
Відповісти
підтримую. молодці активісти. не час для свята. загинули люди. якщо коментарі читатиме мер, чи голова обл.адміністрації, знайте: ви мали висловити свою позицію стосовно того, що сталося і стояти поряд з людьми в 16,00 біля памятника лесі українки. пролилася кров! наших громадян! ви не живете в іншому світі, ми всі мешканці україни і те, що людей і чиновників розділяє умовна межа - це тимчасово. мені здається, що час вже визначатися з своїми позиціями: чи ви з людьми, чи ви окрема держава. бути на двох стільцях не вийде.
Відповісти
Ех ви,лохи!А в Камені-Каширському,де править рудий Вовк Іван(голова РДА),урочисто відзначили День Соборності на "крові" :http://www.kamadm.gov.ua/
Учіться,салаги :))
Відповісти
все правильно сказала Кревська Романюку, то він в шостій вечора промямлив, що підпримує Майдан і співчуває,а зробити чітку заяву ,як згадані мери міст так і не зміг. Маємо, що маємо, самі вибирали.Прикро
Відповісти
в камінь-каширському "рудий вовк" дуже хитра с..а. корінні камінь-каширці і його земляки боровенці, поспостерігайте за ним, коли, дасть бог, зміниться влада, де буде пан рудий вовк, під яким прапором буде ходити, які політичні переконання буде відстоювати?
Відповісти
Стельмах -Шепель і.т.п... ГРАНДОЇДИ !!!!!! Не буде євро грошей будуть без роботи... КОЖЕН БОРЕТЬСЯ ЗА СВІЙ ШКУРНИЙ ІНТЕРЕС....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку завадили провести урочистості «на крові». ФОТО. ВІДЕО
22 січень, 2014, 17:02