Десять протестувальників під вартою на два місяці

Десять протестувальників під вартою на два місяці
Суд арештував 10 підозрюваних у масових заворушеннях у центрі Києва. Їм «шиють» погроми на Грушевського.

Про це повідомляє прес-служба київської прокуратури, - пише Українська правда.

«Районними судами міста Києва за клопотаннями слідчих та прокуратури першим десятьом підозрюваним у масових заворушеннях, що почалися 19 січня на Грушевського, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура наполягає, що «за матеріалами слідства усі ці особи брали безпосередню участь у масових заворушеннях біля стадіону Динамо, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна та опором представникам влади».

У прокуратурі запевняють, що «ці дії правопорушники вчиняли із застосуванням зброї, бейсбольних бит, бордюрного каміння та «коктейлів Молотова».

Кримінальні провадження відкриті за статтею 294 КК України.

Як відомо, у вівторок з'явилися перші «в'язні Грушевського».

Суд залишив на 2 місяці під вартою затриманих активістів Євромайдану Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця.

Трьох активістів, які твердять, що не були на Грушевського, дорогою додому перестріли «тітушки» біля меморіалу Голодомору і побили.

Потім автобус із «Беркутом», який викликали тітушки, забрав активістів до райвідділку, де їх звинуватили в організації заворушень.

Як відомо, в ніч на 20 січня затримали шістьох студентів театрального інституту ім.Карпенка-Карого та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС.

Невідомі на Подолі затримали сімох студентів без пояснення причин.

«По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і «берцах» силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти», - повідомили родичі затриманих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Допомога хлопцям, яких безпідставно затримали 20 січня - https://www.facebook.com/events/604300109638841/604847946250724/?comment_id=604995199569332¬if_t=event_mall_reply
Відповісти
Останні новини
Десять протестувальників під вартою на два місяці
22 січень, 2014, 17:28