Луцький мер оголосив День жалоби

Луцький мер оголосив День жалоби
Міський голова Микола Романюк уночі заявив, що оголосив у Луцьку 23 січня День жалоби а також те, що звернеться до Януковича із закликом скасувати «скандальні закони».

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці близько першої години ночі.

«Сьогоднішні події в Києві - це жах. Молюсь, щоб кровопролиття і протистояння більше не повторились, щоб не гинули люди», - написав Микола Романюк.

«Відповідно до мого рішення в Луцьку 23 січня 2014 року оголошено Днем жалоби. Як міський голова - звертаюсь до Президента України із закликом скасувати закони, прийняті 16.01.2014», - зазначив він.
Скріншот зі сторінки Миколи Романюка у Фейсбуці
Скріншот зі сторінки Миколи Романюка у Фейсбуці


Також Романюк замінив у Фейсбуці сво фотографію профіля на традиційний зараз для багатьох користувачів соцмереж чорний траурний квадратик.

Перед цим, також увечері на сайті міської ради з"явилося повідомлення такого змісту: "Міський голова Микола Романюк стурбований подіями, що відбуваються в столиці нашої держави. Він вважає, що така ситуація є болючою для кожного українця, тож закликає до її мирного врегулювання. "Національна єдність, діалог та порозуміння – єдиний шлях до миру та стабільності в Україні", - переконаний міський голова.

Перед тим до Миколи Романюка звернулися громадські діячі міста Луцька з ініціативою оголосити у місті жалоби до врегулювання ситуації в країні.

У листі-зверненні вони попросили призупинити проведення та організацію розважальних заходів у Луцьку, приспустити державні прапори та повісити на них чорні стрічки.

«Рекомендувати підприємствам та установам щодня о 12:00 припиняти роботу та оголошувати хвилину мовчання, рекомендувати перевізникам не вмикати фм-радіостанції та музику, крім новинних повідомлень і закладам громадського харчування та відпочинку обмежити проведення розважальних заходів», - йдеться у зверненні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому ж так довго думали, Миколо Ярославовичу? Не були впевнені, що 5 смертей - достатній привід для жалоби? Думали - пронесе? Хотіли спершу провести гоп-цаца до дня Злуки, а тоді вже...?
Чи може як завжди боялися Бориса Петровича?
Відповісти
Спробуйте бодай в такий складний для країни час бути толерантними і відщуковувати у чиїхось діях хоч меленький плюсик. Критикувати легше всього. Може і ви чоловік, ніц нічого не вартий, хто зна.
Відповісти
Можливо. Але я ніколи не захочу бути лідером громади міста.
Відповісти
мені приємно, що луцький голова солідарний з громадою міста. дуже хотілося б щоб всі високопосадовці (голова облдержадміністрації і всі інші) вийшли до людей і заявили про те, що вони солідарні з людьми у цю важку хвилину. в країні пролилася кров! це межа, через яку НЕ МАЄ ПРАВА переступати жоден, кого обрав народ. щиро надіюся, що наші луцькі міліціонери і всі, хто належать до силових структур, відчують в собі повагу до себе і теж стануть поряд з тими, кому присягали.
Відповісти
Як би міському голові громадські діячі не вручили лист-звернення, а Кревська не поставила за приклад справжніх мерів -Патріотів ,які вже в понеділок робили заяви.Романюк мовчав би й досі.
Відповісти