Луцький лікар у Києві: тільки при мені у вісьмох хлопців витекли очі

Луцький лікар у Києві: тільки при мені у вісьмох хлопців витекли очі
Другий місяць лікує людей на Майдані лучанин.

32-річний Павло Скшетуський працює медиком другої сотні самооборони Майдану з 12 грудня минулого року, ‒ пише спільнота в соціальній мережі Вконтакті Я люблю Луцьк.

Він відпрацював 6,5 років у МНС Росії у Санкт-Петербурзі, де добре засвоїв навички надання першої медичної допомоги та правила дій у надзвичайних ситуаціях.

На Майдані з собою в кишені куртки він носить хірургічні голки, знеболювальне, а на голові в нього ‒ біла будівельна каска з червоним хрестом.

За його словами, медичний пункт на Грушевського, 4 виник спонтанно.

«Ми зрозуміли, що треба терміново знайти місце для евакуації поранених і зробити коридори натовпу, щоб надати їм допомогу. А на Грушевського, 4 була непогана ніша в будинку. Туди можна було просто зносити поранених і надавати їм першу медичну допомогу. Тому що натовп є натовп і надавати медичну допомогу серед дороги – неможливо. Для цього потрібне безпечне місце», ‒ каже він.

«Ввечері 19 січня, коли вже згоріли автобуси, коли ми надихалися газу і відкашлювалися фактично легенями, кількість поранених збільшувалася, і ми зрозуміли, що постраждалі не хочуть звертатися за медичною допомогою у стаціонарні лікарні. Тобто, створення цього медпункту ‒ це було радикальне рішення. Це приміщення ми просто захопили», ‒ розповідає лікар.

Медик каже, що був випадок, коли постраждалий хлопець вистрибнув з вікна лікарні другого поверху, бо побачив, як слідчий у погонах йшов коридором. «Адже якщо у людини є колото-різані рани, правоохоронні органи мають зняти показання. А люди дуже залякані. Тому той постраждали хлопець вирішив: краще вистрибнути з вікна лікарні, ніж потрапити у СІЗО», ‒ пояснив він.

Окрім того, Павло підтвердив, що всі медики мають хірургічні голки, матеріал та інше обладнання для того, щоб одразу надавати хірургічну допомогу. Загалом у штабі працює десь півсотні медиків.

«У сімох людей сильно пошкоджені руки. Двом з них загрожує ампутація. Справа в тому, що до світло-шумових гранат примотують бруківку і кидають у людей, щоб було більше поранених. Також використовують травматичну гумову зброю. Ми виймали з людей чорні гумові кулі, які насправді законодавством України заборонені. Більше ніж у 30 осіб пошкоджені очі. Тільки при мені у вісьмох хлопців витекли очі», ‒ каже лікар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По словам "активистив", революции без крови не бывает. Глаза - не исключение. Деньгами налогоплательщиков "режим" будет пожизненно оплачивать хероям инвалидность.
Відповісти
Хай краще їм виплачує інвалідність ніж набиває свої кишені!
Відповісти
Хероев-инвалидов с отбитыми глазами и яйцами тоже жалко, они ж молодые ребята.
Відповісти
це не влада(ПР) - це фашисти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Луцький лікар у Києві: тільки при мені у вісьмох хлопців витекли очі
23 січень, 2014, 13:24