У Луцьку помолилися за загиблих у Києві і волю України. ФОТО

 У Луцьку помолилися за загиблих у Києві і волю України. ФОТО
Панахида за померлими під час сутичок на вулиці Грушевського у Києві та заклик до безстрокового страйку відбулися у Луцьку.

Захід організували на Київському майдані поблизу монументу-каплиці «Борцям за волю України» перед будівлею Волинської облради і ОДА у четвер, 23 січня.

На площі зібралося декілька сотень людей, які прийшли вшанувати пам’ять загиблих у Києві. Біля приміщення облради «чатували» декілька працівників міліції.

Розпочався захід із панахиди, яку очолив декан Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП, отець Микола Нецькар.

«Церква не може стояти осторонь того, що відбувається сьогодні. Церква не є сторонником крові, але церква є сторонником боротьби. Боротьби за ту любов, за яку Господь теж себе розіп’яв на Христі. І ми маємо робити теж все задля того, щоби, маючи ціль, ми могли до неї дійти. Нехай Господь дарує нам те світле майбутнє, якого прагне кожна людина. Борітеся – поборите. Пам’ятаймо про ці слова і щоб наша боротьба давала хороший позитивний результат», – зазначив священнослужитель.

Також під час богослужіння зачитали «Отче наш» як молитву за волю України.

Після панахиди перед присутніми виступив екс-губернатор Волині, представник ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Бондар. Він закликав людей до безстрокового страйку.

«Ми хочемо закликати вас почати безстроковий страйк, який має перетворитися у загальну всеукраїнську акцію непокори. Ми не можемо далі дивитися, як банда управляє нами, стріляє наших людей, розганяє наші мітинги, з лікарень забирає поранених і завозить в тюрми і в поля. Банда думає, що буде керувати в Україні завжди. Такого не буде», – висловився Бондар.

Так, луцький євромайданівець знову наголосив, що вимоги Майдану до влади – незмінні: відставка президента, уряду, відповідальність за побиття і смерть людей, відміна «драконівських законів» і встановлення демократичних процесів в Україні.

«Якщо цього не буде, то з цією бандою треба поводитися так, як вона цього заслужила», – зауважив Володимир Бондар.

Люди супроводжували промову вигуками «Ганьба!» та «Банду геть!», підтримуючи сказане луцьким євромайданівцем.

Насамкінець Володимир Бондар закликав людей зібратися о 10:00 у п’ятницю, 24 січня, на Київському майдані.

«Ми будемо готувати план активних дій щодо цієї влади. У ми повинні повстати і показати цій владі, що ми є народ і що ми є сила. І ми це зробимо. Ніхто не боїться», – зауважив він.

Депутат Волиньради Олександр Пирожик закликав людей продовжувати блокувати військову частину в Луцьку, аби не дати шансу службовцям внутрішніх військ поїхати у Київ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де фоти з панахидної ходи?
Відповісти
А де шановна влада?Невже її не хвилює смерть громадян України .
Відповісти
Останні новини
У Луцьку помолилися за загиблих у Києві і волю України. ФОТО
23 січень, 2014, 13:59