Гриценко закликає нардепів стати в перші лави захисників Євромайдану

Гриценко закликає нардепів стати в перші лави захисників Євромайдану
Анатолій Гриценко закликає опозицію не називати людей на Грушевського провокаторами, а всіх, хто має зброю, – ставати на захист протестувальників зі зброєю, але не застосовувати її першими.

План дій, який передбачає такі кроки, він опублікував у своєму блозі на Українській правді.

«Справедливі й абсолютно обґрунтовані вимоги Майдану влада задовольняти не збирається, вже третій місяць поспіль. Навпаки, своїми діями влада провокує дальше загострення конфлікту», - зазначає він.

Тому Гриценко пропонує лідерам трьох опозиційних фракцій спільно зі Штабом спротиву:

1) Припинити вважати (називати публічно) людей на Грушевського провокаторами.

2) Включити до Штабу спротиву командирів опору на Грушевського, відповідальність покласти на Андрія Парубія (іншим у Штабі вони не довіряють).

3) Посилити Автомайдан народними депутатами, на їхніх власних автомобілях.

4) На випадок загрози штурму Майдану забезпечити, щоб усі опозиційні депутати стояли в першому ряду захисників Майдану. Вивести з Майдану жінок, крім лікарів і журналістів.

5) Забезпечити на імовірних напрямах штурму Майдану автомобілі зі звукопідсилювачами для управління обороною Майдану. Підготувати запасний комплект мегафонів, на випадок знищення машин. Визначити авторитетних людей, із досвідом військового керівництва, здатних управляти і брати відповідальність за дії тисяч людей в умовах штурму Майдану.

Автомайдану він пропонує відслідковувати переміщення спецпідрозділів МВС і інформувати Штаб спротиву про ознаки концентрації сил проти Майдану, виявляти бандитів тощо.

«Всім, хто має легальну вогнепальну зброю, в першу чергу народним депутатам, генералам і офіцерам запасу, з досвідом війни в Афганістані та участі в миротворчих операціях, ветеранам спецназу Збройних Сил та інших силових структур, працівникам приватних охоронних структур, журналістам, усім відповідальним громадянам – в разі небезпеки стати на захист людей зі зброєю», - закликає Гриценко.

Але він вимагає дотримуватися правил застосування зброї, насамперед: «Не застосовувати зброю першим – забороняю категорично. В разі, якщо бандитів, які створюють загрозу життю людей, можна зупинити від злочину іншими засобами фізичної протидії – зброю не застосовувати».

«В разі, якщо інші засоби протидії не гарантують захисту життя людей, проти бандитів застосовується вогнепальна зброя. Перший постріл – попереджувальний у повітря, наступні – по ногам бандитів. В разі, коли напад на людей здійснюється стрімко і часу на попередження немає – стріляти одразу по ногам», - уточнює Гриценко.

«В разі, якщо бандити застосовують проти людей вогнепальну зброю – стріляти по ним без попередження. Стріляти на смертельне враження, в голову чи верхню частину тіла – забороняю, за будь-яких умов», - наголошує він.

Гриценко забороняє застосувати зброю, якщо «бандит піднімає руки догори або іншим чином подає сигнал про припинення злочинних дій», а закликає затримувати й виводити тих, хто вдається до насилля проти майданівців без насильства.

«Якщо бандити підуть нищити Майдан і вбивати людей – стоятиму поряд з Вами. У першому ряду. І стрілятиму по бандитам першим із Вас», - пообіцяв Гриценко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О це українець!!!
За Гриценка.
Відповісти
справжній чоловік
Відповісти
А де можна отримати гвинтівку системи Мосіна зразка 1891 року?
Відповісти
Це справжн!й захисник Батьк!вщини достойний бути Депутатом.
Відповісти
Це не волинський сцекун з парламенту
Відповісти
Слава Україні!
Відповісти
я думаю коли це все закінчиться і банду поженуть далеко-далеко,опозиція пролетить в виборах,Гриценко буде один з достойних для обрання!
Відповісти
Останні новини
Гриценко закликає нардепів стати в перші лави захисників Євромайдану
23 січень, 2014, 17:51