Про що домовилася опозиція і Янукович. ОНОВЛЕНО

Доповнено 9:09
Увечері четверга, 23 січня пройшов другий етап переговорів між представниками опозиції і президентом Януковичем/

Після того, як опозиціонери На Майдані Незалежності оголосили про попередні домовленості, учасники Євромайдану та лідери опозиції ухвалили рішення про вихід з переговорного процесу з владою та розширення території Майдану до вул. Ольгінської.

Що було до цього

Коли лідери опозиції вийшли від Януковича, Арсеній Яценюк сказав: "Ми хотіли зупинити кровопролиття, шанс дуже високий", пише Українська правда.

А лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що "результат переговорів вимагає певних консультацій з громадськістю. Щойно такі консультації будуть проведені, ми проінформуємо".

І додав: "Від консультацій залежатиме, підемо ми по одному шляху або по іншому шляху". А ще вибачився перед представниками ЗМІ, що не може дати більш конкретної інформації.

А у заяві Міністра юстиції, члена робочої групи з врегулювання політичної кризи Олени Лукаш пісдя сьогоднішніх переговорів йдеться: в ході переговорів між владою на чолі з президентом Януковичем та лідерами трьох опозиційних фракцій не було знайдено відповідь на питання, чи збираються лідери опозиції в подальшому контролювати перебіг радикальних подій на вулицях Києва. Переговори буде продовжено.

Як відомо, в четвер вдень протестувальники і силовики на прохання лідера партії "Удар" Віталія Кличка домовилися про "годину тиші" на період до 20:00 четверга, коли, за словами політика, він знову прийде до них і прозвітує про результати переговорів лідерів опозиції з президентом Віктором Януковичем.

Разом з тим, переговори опозиції і президента протягом дня кілька разів переносилися.

У підсумку, близько 17.30 Кличко, лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок і лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк прибули в адміністрацію президента, де відбудуться переговори між Януковичем і лідерами опозиційних фракцій з врегулювання політичної кризи в країні. Пермовини тривали більше 4 годин.

* * *

Віталій Кличко та Олег Тягнибок прийшли до натовпу мітингувальників на вул. Грушевського після переговорів з владою та розказали, про що на них йшлося.

Кличко заявив, що особисто президент Віктор Янукович йому пообіцяв: "Три дні і усі затримані будуть відпущені",

У свою чергу Олег Тягнибок заявив, що у вівторок, 28 січня у ВР має розглядатися питання про закони 16 січня, про відповідальність уряду та про закон щодо декриміналізації всіх затриманих учасників подій на Майдані.

"Завтра має відбутися близько 40 судів, суди змінять запобіжні заходи затриманим хлопцям і їх відпустять. Вони зобов’язуються, що Беркуту буде заборонено використовувати вогнепальну зброю", - заявив Тягнибок.

"До ранку оголошуємо перемир'я!"- заявив Тягнибок.

Також Тягнибок запропонував створити буферну зону, але лише після оголошення Генпрокурором Віктором Пшонкою про зміну запобіжного заходу для всіх затриманих.

"Якщо ми погогоджуємося на їхній план, одразу ж з'являється на сайті ГПУ і МВC заяви Пшонки і Захарченка, і з завтрашнього дня вони починають юридичний процес випущення затриманих активістів", - заявив Тягнибок.

"Ми зараз не йдемо на жодні умови. Ми проводимо консультації з громадою", - додав він.

При цьому Тягнибок заявив, що досягненням переговорів є те, що МВС обіцяє офіційно відмовитися від вогнепальної зброї. На це натовп кричав "Ганьба!".

Як відомо, уряд запевняє, що Беркут не використовує вогнепальну зброю проти мітингувальників.

Поки Кличко був на Грушевського, натовп кричав йому "Зека на йолку, Беркута в духовку", "Ганьба!", "Воля або смерть", "Брехуни", "Кличка на барикади", "Революція" і "Кличко, скажи що робити?".

"Ми вже ситі вашими обіцянками! . З ким переговори вести?" , - кричали люди, оточивши Кличка тісним кільцем.

У відповідь він заявляв "Я дуже не хочу, щоб пролилася чиясь кров", на що натовп йому кричав "Вона вже пролилася!".

Арсеній Яценюк на вул.Грушевського так і не з'явився.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Арсеній з’явився. Поміняв памперс і з’явився.
А Чемпіон міг би замість потиску кривавої руки двієчку провести і заслужити рішпєкт.
Про уролога без коментів.
Відповісти
Потрібно напевно народного снайпера завести, який рішить проблему
Відповісти
какая же падаль.
Відповісти
http://std3.ru/f7/77/1390515877-f77753909fef947a0b89cb9786bcae79.gif
Відповісти
Останні новини
Про що домовилася опозиція і Янукович. ОНОВЛЕНО
23 січень, 2014, 23:44