Волинських депутатів перевірять на доступність

Волинських депутатів перевірять на доступність
На Волині проведуть вибірковий моніторинг діяльності депутатів місцевих рад, аби з’ясувати, чи вони доступні виборцям.

Про це на прес-конференції 13 березня розповів виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп.

За його словами, нині стартує проект «Рік після виборів: моніторинг результатів реформи законодавства України про місцеві вибори».

Михайло Шелеп нагадав: місцеві вибори 2010 року відбулися на основі змішаної, пропорційно-мажоритарної системи. Законодавство про місцеві вибори змінили влітку 2010 року. Ініціатори змін до закону про вибори аргументували потребу повернути мажоритарну систему для того, аби, зокрема, поєднати персональну відповідальність депутатів перед виборцями.

«Тому ми і вирішили перевірити, наскільки депутати, обрані за змішаною системою, доступні виборцям», – зауважив він.

Проект втілюватиметься Центром політичного аналізу і виборчого консалтингу у партнерстві з Лабораторією законодавчих ініціатив та за участі організацій-учасників Мережі підтримки реформ у п’яти областях: Волинській, Донецькій, Херсонській, Закарпатській і Чернігівській. Фінансуватиме проект міжнародний фонд «Відродження».

Політологи планують вибірково дослідити роботу депутатів Волинської обласної, Луцької міської та, скоріш за все, Ківерцівської міської рад.

«Це будуть не усі депутати. Це буде вибірка окремих депутатів: і мажоритарників, і списочників. У квітні буде громадське обговорення результатів роботи депутатів. Підбивши підсумки, висловимо свої пропозиції щодо змін до виборчого законодавства», – пояснив Михайло Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦПАВК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських депутатів перевірять на доступність
13 березень, 2012, 14:04