У чиновників своя версія причин виселення луцького театру

У чиновників своя версія причин виселення луцького театру
У чиновників Луцької райдержадміністрації було кілька причин, аби виселяти театр "ГаРмИдЕр" з приміщення районного будинку культури.

Начальник відділу культури і туризму Луцької РДА Валентина Зінчук зустрілася із журналістами, аби донести власну позицію щодо скандалу із виселенням відомого театру із райбудинку культури, - пише IA ZIK.

Як відомо, «депортацію» митці пов’язали з тим, що наважилися висловити громадянську позицію щодо силового розгону Євромайдану.

А от чиновниця запевняє: жодної політики. Вона, мовляв, очолила відділ культури у квітні торік. З того часу приглядалася до роботи закладів культури. «І ось прийшла до висновку, що в районному будинку культури не все так гарно, як складається ззовні», – заявила вона.

Зі слів Зінчук, там мовляв є фінансові порушення, пов’язані саме з «Гармидером».

«Гармидер» дає відповідно вистави, які відбуваються в районному будинку культури. І реалізуються квитки. Квитки, коли ми побачили, я зробила кілька перевірок, квитки набрані на комп’ютері в домашніх умовах. Згідно з наказом Міністерства культури і мистецтв від 7 липня 1999 року зі змінами, є інструкція, затверджена цим наказом. Інструкція про ведення квиткового господарства. І чітко написано, що квитки мають оприбутковуватися в централізованій бухгалтерії. Квитки мають бути ліцензійні. Тобто організації, які мають ліцензію на виготовлення квитків – тільки такі квитки мають право продаватися, і ми в них можемо купити», – заявила вона.

Мовляв, директору будинку культури і керівнику театру Руслані Порицькій поставили вимогу усунути ці порушення до Нового року.

«Термін був поставлений до 1 січня. Ці питання якби не виконалися. Тому саме це змусило мене прийти до таких вирішень, адже штатний розпис у нас затверджується з 1 січня», – додала Валентина Зінчук.

Як з’ясувалося, за неповний рік театр «Гармидер» здав у касу за виручені квитки 8 тисяч гривень.

Зрештою, чиновниця делікатно натякнула, що може підключити і правоохоронні органи.

«Керівник установи має право робити контроль. І якщо є конкретні порушення цієї інструкції, я маю право звертатися до правоохоронних органів згідно з цією інструкцією. Тому, аналізуючи роботу, я прийшла до висновку, що нам такої штатної одиниці в районному будинку культури не потрібно», – заявила Валентина Зінчук.

Начальник відділу культури РДА не заперечує, аби актори «Гармидеру» займалися у приміщенні БК. Але за це треба платити.

«Ви самі розумієте: вистави, репетиції. Якщо вони по три години займаються, відповідно це іде витрата електроенергії, техніки і всього, що вона використовує. Тому якщо ми з нею дійдемо якихось спільних інтересів, ніхто їх виганяти не буде. Повинна платитися орендна плата», – заявила чиновниця.

Водночас вона зазначила, що у влади з’явилися претензії і до керівника будинку культури.

«І директор будинку культури теж за це відповість. Тому що сьогодні я вже була в адміністрації, і це питання піднімалося», – зазначила Зінчук.

Серед інших претензій до театру – він, мовляв, не гастролює селами Луцького району.

«Якщо вони працюють при районному будинку культури, вони обслуговують Луцький район. І завдання всіх колективів брати участь у всіх святах, які відбуваються у Луцькому районі, і різних державних святах. На жаль, колектив «Гармидер» жодної вистави не поставив на селі. Їхні вистави надзвичайно філософські. Ясно, що сільський глядач так цю виставу не зрозуміє, як її потрібно зрозуміти», – заявила Валентина Зінчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сільський глядач не зрозуміє...Ви самі звідки??? не з того ж таки села такі розумні, "городская дама".
Відповісти
вибачте, але я мушу це написати. ця женщіна - ТП. розшифровку цієї абревіатури ви знаєте!
Відповісти
Напевно театрали відмовилиь платити відкат, .....тепер точно поїдуть з філософськими виставами у село. Ізюмітєльная отмазка "культурної" чинуши.
Відповісти
значит, так. пресс-конференции не помогут. взывание к общественности не поможет. проходили. либо договаривайтесь на месте с теми, кто это все делает. либо ищите другую контору, которая приютит.
да, правила действительно надо выполнять. любого ж подставить раз плюнуть.
Відповісти
А вона, до речі, права.
Районний будинок культури повинен проводити свої вечори.
А щодо театру, то треба вибити в ОДА скромний будиночок для цього колективу.
Досить вже тинятися якимись кімнатами!
Повинно бути стидно очільникам ОДА за те, що такий відомий молодіжний волинський театр не має свого приміщення, своїх перукарів, своїх костюмерів, техніків тощо. Пора подумати, допомогти людям, що сидять без роботи. У театрі роботу мали б і податки, відповідно у казну міста сплачували.
Це ж економічно вигідно!
Відповісти
они ушли из ВДУ, прибились к БК.
правила надо соблюдать, если пока нет ресурсов играть по своим. ничего, разберутся.
Відповісти
Останні новини
У чиновників своя версія причин виселення луцького театру
24 січень, 2014, 09:34