Депутати затвердили єдиний номер виклику екстрених служб

Депутати затвердили єдиний номер виклику екстрених служб
Верховна Рада визначила принципи роботи системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112».

За прийняття в цілому законопроекту «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112» проголосували 245 депутатів при 226 мінімально необхідних, повідомляє Український тиждень.

Законопроектом передбачається, що замість декількох номерів виклику служб екстреної допомоги – «101», «102», «103», «104» – вводиться єдиний телефонний номер «112».

За законопроектом, скористатися номером «112» зможе будь-який громадянин України або іноземець для одержання допомоги в екстрених ситуаціях навіть у місцях, де мобільний зв'язок слабкий або повністю відсутній.

Передбачається, що дзвінки можна буде здійснювати безплатно з будь-якого мобільного або стаціонарного телефонного апарата.
За проектом, МНС є головним органом, що забезпечує створення й підтримує в робочому стані систему екстреного виклику «112».

Відповідно до пояснювальної записки, на створення і впровадження системи «112» затверджена Кабміном державна цільова програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року передбачає бюджетне фінансування в 2012-му – 461,38 мільйона гривень.

Закон набуває чинності з наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, МНС має намір увести в експлуатацію систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» у містах, які прийматимуть ЧЄ-2012 з футболу, у квітні-травні 2012 року.

У структурі міністерства створене державне підприємство «Центр громадської безпеки 112», що є головним виконавцем робіт зі створення системи «112».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чого не 911????
Відповісти
тому, що в на любому моб. телефоні цей номер набирається навіть, якщо апарат заблокований ))
Відповісти
Останні новини
Депутати затвердили єдиний номер виклику екстрених служб
13 березень, 2012, 14:22