Текст заяви Войтовича

Волинська обласна рада оприлюднила ксерокопію заяви голови облради Володимира Войтовича, у якій він просить його звільнити.

Нагадаємо, під час пікету приміщення облради і облдержадмінстрації у Луцьку під тиском мітингувальнкиів голова облради і його заступник Лобач написали заяву на звільнення.

Прес-служба облради оприлюднила текст заяви Войтовича, розмістивши в інтернеті її ксерокопію.

"Прошу вирішити питання про моє звільнення із займаної посади заради громадянського миру на Волині і в Україні. Якщо моє рішення на це вплине, то я вважатиму, що виконав свій громадянський обов"язок", - написав у заяві Войтович.



У повідомленні прес-служби облради йдеться:

Сьогодні в 11 годині на переговори з керівництвом обласної ради прийшла група депутатів та активістів "Євромайдану".

Спочатку у толерантній формі вони вимагали від Володимироа Войтовича та Юрія Лобача скласти повноваження відповідно голови обласної ради та першого заступника голови обласної ради.

Депутат Олександр Пирожик першим взяв слово та зазначив, що пан Войтович повинен зважити на нинішні політичні події та, щоб уникнути ескалації конфлікту на Волині, написати заяву на звільнення, інакше народ піде штурмом на головну адмінбудівлю області.

"Ми оберемо собі другого голову і, можливо, ним буде Володимир Іванович Войтович", - резюмував сказане пан Пирожик.

"Є ситуації, коли потрібно більше думати про Батьківщину, а не про себе, чи свою посаду",- долучився до розмови Володимир Навроцький. Він також заявив, що він особисто проти будь-яких погромів, розбивання вікон та кровопролиття, але наразі людей, які через відчай, спровокований подіями цього тижня у країні, готові до будь-яких радикальних дій стримувати дуже важко.

Те ж саме говорили Микола Давидюк, Микола Собуцький та Євген Недищук. Ніби у підтвердження їхніх слів чоловік, який назвався Сергієм Гонтою, заявив, що він представляє голос народу і не буде слухати присутніх у кабінеті голови обласної ради депутатів.

"Ми вам також не довіряємо", - підвищував голос чоловік. Він казав, що Володимир Войтович має вийти до майданівців та заявити, що він з народом, але на своїй посаді. Депутати просили його не провокувати ситуацію.

Богдан Дівнич дорікнув Володимиру Войтовичу в тому, що він весь час каденції шостого скликання залишався під великим впливом голови ОДА.

На переконання пана Дівнича, це було однією з причин того, що в облраді склалася провладна більшість, що не відповідало результатам вибору волинян.

Потому до кабінету увійшла ще одна група політиків, депутатів та активістів. Керівництву ради заявили про відверту вимогу написати заяви про відставку.

Володимир Войтович заявив, що він розуміє, що відбувається в країні і стурбований цими подіями. "Але до тієї крові, яка пролита в державі, я як посадовець не маю жодного відношення. Ви це прекрасно розумієте. Все життя я намагався працювати так, як мене вчили та виховували батьки", - звернувся до присутніх Володимир Войтович.

Опозиція продовжувала наполягати на відставці голови та перпшого заступника. Відповідні заяви таки з'явилися. Володимир Войтович та Юрій Лобач написали, що складають свої повноваження заради миру та спокою на Волині. Відповідаючи на запитання журналіста ТРК "Аверс" Володимир Войтович сказав, що він написав заяву під тиском.

Потому Володимир Войточвич та Юрій Лобач вийшли до людей, які зібралися на Київському майдані та зачитали свої заяви. Заступник голови обласної ради Валентин Вітер повідомив, що нині він виконуватиме обов'язки голови обласної ради та найближчим часом збере голів фракцій на переговори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не вірю я в проливання цих крокодилячих сліз, але добре що без погрому здалися.А чи є гарантія, що позачергова сесія задовольнитьїх заяви особливо після того, як вони заявили журналістам, що написали заяви під тиском. Це щоб залишити шлях до відступу чи сигнал Ригам не голосувати за їх відставку.
Відповісти
Войтовича на сліпу стежку вивів Клімчук. Його хамство, грубість і насилля при формуванні своєї так званої більшості налаштували опозицію на спротив, ненависть. В сесійній залі сиділи дві групи запеклих ворогів, балом правила злоба. Такий же тон взяли Башкаленко і Курилюк (кажуть, що останнього сьогодні під час "штурму" знайшли закаканим в шафі). Грубо ігнорувались закони і норми саморврядування, голова ОДА всіх "навчав": звичка вчителя залишається на усе життя, лише дещо спотворюючись. Це найбільший і фатальний його прорахунок. Тут навіть не допомогло його лобі в київських коридорах і щоденна хвальба про те, що "я вожу з Києва гроші". Клімчук в першу каденцію був розумнішим (спочатку). Яскравий приклад, як солодка тітка під йменням "влада" марнує людей, які вважають себе всемогутніми. Від великого до смішного, або навіть до трагічного, справді, лише один крок.
Відповісти
Останні новини
Текст заяви Войтовича
24 січень, 2014, 13:53