На Волині працюватимуть над змінами до закону про референдум

На Волині працюватимуть над змінами до закону про референдум
Волинь стане однією із восьми областей в Україні, у якій цьогоріч активно працюватимуть над пропозиціями щодо реформи інституту місцевого референдуму.

Про це на прес-конференції 13 березня розповів голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход.

Під час зустрічі з журналістами він презентував проект «Реформа інституту місцевого референдуму: участь громадян в урядуванні».

«Проект має на меті консолідувати зусилля громадськості, експертів та політиків з метою лобіювання прийняття Верховною Радою закону про місцевий референдум, який би відповідав інтересам територіальних громад, організацій громадянського суспільства. Проект також пропагуватиме використання інституту місцевого референдуму як інструменту безпосередньої участі громадян в урядування», – зазначив він.

За словами Михайла Находа, те законодавство, яке є сьогодні, вкрай застаріло. Тому й назріла потреба його змінювати. Відтак у рамках проекту відбудеться ціла низка заходів, в ході яких експерти напрацюють пропозиції щодо зміни відповідного законодавства.

Планується навіть апробувати технологію проведення референдуму на Волині у форматі Town Hall Meeting.

Проект втілюватиметься Центром політичного аналізу і виборчого консалтингу у партнерстві з Лабораторією законодавчих ініціатив та за участі організацій-учасників Мережі підтримки реформ. Триватиме проект до жовтня 2012-го.

Також Михайло Наход розповів, що цьогоріч організація продовжуватиме підтримувати роботу сайту «Твій місцевий депутат. Волинська область» й надалі проводитиме моніторинг місцевих рад. Очікується, що географія проекту розшириться.

Організація проведе декілька експертних клубів для вироблення рекомендацій і пропозицій місцевим органам влади з розв’язання актуальних проблем громад.

Експерти Центру мають намір ініціювати в поточному році на засіданні Громадської ради при Волинській облдержадміністрації розробку Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Волинській області. Також планується долучитися до популяризації серед неурядових організацій області механізмів здійснення громадської експертизи.

Крім того, у 2012 році члени ЦПАВК братимуть участь у діяльності низки національних кампаній та мереж, зокрема: Громадянської мережі ОПОРА, Громадського руху ЧЕСНО, Громадського Партнерства на підтримку впровадження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд».

Нагадаємо, ЦПАВК паралельно презентував ще один проект «Рік після виборів: моніторинг результатів реформи законодавства України про місцеві вибори».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦПАВК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині працюватимуть над змінами до закону про референдум
13 березень, 2012, 16:02