Столичні магазини перестають продавати зброю, ‒ ЗМІ

Столичні магазини перестають продавати зброю, ‒ ЗМІ
Зіткнення в центрі Києва призвели до того, що столичні магазини перестали продавати зброю та супутні товари.

За даними Української асоціації власників зброї, власники магазинів зброї отримали усні рекомендації дозвільної системи МВС тимчасово призупинити роботу, ‒ пише ТСН.

«Де-юре магазини працюють, де-факто в них переоблік», ‒ повідомив голова наглядової ради асоціації Георгій Учайкін.

За його словами, заборона є «перестрахувальним заходом»: «Всі законослухняні громадяни, хто хотів купити зброю, вже її купили, а незаконослухняні ніколи не користувалися легальними магазинами».

Тим часом, у столиці зросли продажі спортивної амуніції. Зокрема, шоломів для гірськолижного спорту. «Цей товар активно купують жителі міста. Постійно надходять дзвінки, а покупці весь час цікавляться асортиментом і наявністю знижок на захисні головні убори», ‒ зазначили консультанти в одному з магазинів мережі «Спортмастер».

За їхніми словами, крім шоломів, в останні дні помітно збільшилися продажі термобілизни «для перебування на морозі» і «трохи виріс попит на різні захисні щитки на руки і ноги».

Водночас у міліції заперечують, що правоохоронці чинили будь-який вплив на продаж зброї. «Документальних розпоряджень, наказів про заборону продажу зброї магазинами з боку МВС немає. Але якщо власники київських збройових магазинів припинили продавати зброю ‒ це правильно. 19 січня слідче управління порушило кримінальне виробництво за ст. 294 КК («організація масових заворушень»; передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років). При такій обстановці це нормальне рішення, швидше за все, це превентивна міра з боку власників магазинів зброї, які турбуються про дотримання громадського порядку», ‒ сказав заступник начальника прес-служби ГУ МВС у Києві Олександр Радкевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це обнадіює, "перестають" - значить ще не перестали!
Відповісти
всі луцькі магазини також перестали продавати зброю
Відповісти
Епіценер перестав вродавати перший
Відповісти
Останні новини
Столичні магазини перестають продавати зброю, ‒ ЗМІ
24 січень, 2014, 16:05