Янукович виправдовує дії «Беркуту»

Віктор Янукович підкреслює законність дій силовиків під час протистоянь і відзначає, що саме радикальні дії змушують владу діяти відповідним чином.

Про це він сказав він на зустрічі із головами церков і релігійних організацій у п’ятницю, ‒ пише Українська правда передає Інтерфакс-Україна.

«Усі ці дії змушують владу сьогодні діяти відповідним чином, щоб зупинити цей процес. Сьогодні правоохоронні органі працюють у рамках своїх повноважень, у рамках законів, які зобов’язують їх», – сказав Янукович.

При цьому він сказав, що влада налаштована «на подальші переговори, на пошук компромісів».

Він висловив стурбованість тим, що зараз Майдан розділився на мирний і радикальний, і дії радикально налаштованих людей несуть небезпеку: «Необхідно відокремити мирний Майдан від Майдана радикального, який несе небезпеку всім мирним громадянам».

Януокович назвав грубим порушенням закону України дії людей по захопленню адмінбудівель, а також зберігання там зброї: «Це грубе порушення законів України, це несе небезпеку».

Він підкреслив, що буде наполягати на тому, щоб був знайдений компроміс і були звільнені захоплені будинки, зупинені радикальні дії й протистояння.

«Продовжувати далі конфлікт? Захоплювати міністерства й адміністрації? Далі трощити все, що є, Україну трощити?!» – задався питанням Янукович.

При цьому він висловив співчуття у зв’язку з тим, що радикально налаштовані люди не чують лідерів опозиції. Він також повідомив, що в Україну мали намір в’їхати представники радикальних груп, а також кримінальні авторитети з інших країн.

«Ми багато кого не пустили на кордони. Їхали радикали, кримінальні авторитети», ‒ підкреслив президент.

При цьому він не сказав ані слова про викрадення людей на вулицях Києва, про напад «Беркуту» на автомайданівців і їх викрадення, про смерть після катувань активіста Юрія Вербицього. Ні слова він також не сказав про знущання «Беркута» й Внутрішніх Військ, які роздягнули захопленого активіста, побили його й фотографували на морозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воно може белькотати все що завгодно. Пізно.
Відповісти
Украинской власти следует помнить, что в арсенале революционеров еще очень много различных инструментов. И в случае эскалации напряжения в Киеве и применении чрезмерной силы к протестующим, украинские повстанцы вполне могут вспомнить опыт рельсовой войны российских шахтеров в 1998 году. Украинских олигархов такая тактика вряд ли обрадует. Ведь в этом случае убытки их ждут колоссальные.

Для блокирования железнодорожных магистралей в Украине народа хватит, а вот "Беркута", чтобы носиться по регионам и разблокировать пути - вряд ли. Поставить на колени правительство таким образом можно даже эффективнее, нежели захватом административных зданий. Так что Януковичу стоит крепко задуматься. Улица Грушевского - лишь одна болевая точка на карте Украины, а вот магистрали - ее артерии, пережав которые, можно подписать режиму приговор. Российским шахтерам в 1998 году удалось при помощи рельсовой войны эффективно добиться выполнения большинства своих требований. Читаем и просвещаемся.
Відповісти