Скандальний владика прокляв священика з Волині за пораду «поцілуйте їх у сраку»

Скандальний владика прокляв священика з Волині за пораду «поцілуйте їх у сраку»
Владика Павло (Лебідь) (на фото) прокляв священика з Волині, який порадив наміснику Києво-Печерської лаври цілувати владців "у сраку".

"Владика Павло відповів у своєму дусі - він зателефонував до мене, обливав брудом, погрожував, а на кінець - прокляв. Бог йому суддя, на альтернативно обдарованих не можна ображатися", - розповів Gazeta.ua прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Віктор Мартиненко.

Це він прокоментував у соцмережі Facebook порівняння президента України Віктора Януковича із Ісусом Христом.

"Власне це не була заява — це була щира та емоційна реакція на кощунство, висловлена у колі друзів - на власній сторінці у соцмережі. Бо це справді наболіло. Наші священики постійно мусять виправдовуватися за слова та дії цього ієрарха. А це блюзнірство перевершило все. Я і гадки не мав, що моя душевна репліка набуде такого резонансу, але сім тисяч лайків, сотні репостів свідчать, що так думаю не лише я ", - говорить отець Віктор.

За його словами, набагато приємнішою за реакцію Владики Павла стала реакція сотень людей - священиків та мирян.

"За два дні я отримав більше як 300 повідомлень, дзвінків. Священики, навіть кілька архієреїв, миряни, сотні незнайомих людей - дякують, підтримують. Ти сказав те, що усі подумали - кажуть. Я хочу засвідчити: у нашій Церкві більшість достойних людей. Владики, священики - це труженики, вони з народом. А часто судять усіх по деяких скандальних фігурах", - говорить священик.

За словами Віктора Мартиненка, ситуацію в країні, потрібно вирішувати мирним шляхом:

"У країні зараз - біда. Спасе Україну тільки Господь. Ми усі молимося. Ми - люди і повинні вирішувати мирно. Сила, кров, зло - породжують ще більше зло. Влада довела людей до відчаю - на ній кров".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надайте мені його адресу, я цьому агенту фсб іне таке пораджу.
Відповісти
Якщо дозволять кидаю сцилко про господаря МП - https://www.youtube.com/watch?v=58pkYsxjCe4&list=WLMB0pPWPSItDQXuLNel1KOxtQKndX31N8
Відповісти
Я ненавиджу заробітчан при церкві, але шановні журналісти, не друкуйте цього, щоб не ганьбити всіх віруючих!
Відповісти
Так він поцілував і прокляв, чи спочатку прокляв, а потім пішов цілувати? Уточніть!
Відповісти
"У країні зараз - біда. Спасе Україну тільки Господь. Ми усі молимося. Ми - люди і повинні вирішувати мирно. Сила, кров, зло - породжують ще більше зло. Влада довела людей до відчаю - на ній кров". - я пишаюся такими Людьми!!!!!!!!!! приємно, що він священник. пастві повезло.
Відповісти
Іди в монастир і не транди про яника!
Відповісти
там з тими мерседесами на уродини ?де павлік морозов їх ставить ?в мвс стоянці?
Відповісти
майже слово-в-слово скопійовано з газета.юей, хіба ж так робиться? де тоді ім"я справжнього автора чи точне посилання на статтю? ви щось чули про авторське право чи тільки про копіпасти?
Відповісти
А священник молодець!!!
Відповісти
ВІктор Мартиненко - Молодець!!!
Відповісти


Нє упомінайтє обо мнє всує, ібо ето мойо самойє больноє мєсто.
Спасі вас Яник.
Відповісти
хіба здорова людина таке напише ,де модератор
Відповісти
в чому він, молодець? в тому що своїми репліками і постами підливає масла в вогонь , молитись і заспокоювати людей він повинен, прости Господи. Я прихильник здорового глузду, а те що робиться ні в які рамки невходить де виваженість , всіма керують лише емоції, амбіції ніхто нічого не аналізує лише крик суцільний бруд, звинувачення, чому сьогодні заклики до братовбивства приводять до шквалу оплесків, скоро дійде що за життя члена партії регіонів платити будуть,Задумайтесь всі мають право на власну думку навіть на Волині ... "В монастирі як в миру- в миру як в АДУ"
Відповісти
Iх треба з чорних "Мерседес Бенц" пересадити на бiлих осликiв. Вони забули на чому Iсус в Ерусалим iхав. Одним словом фарисейство. Кому тi фарисеi моляться?
Відповісти
А нефиг соблазн в народ кидать своим образом жизни. Правильно было сказано выше, что много вопросов касающихся личной жизни верхушки ложится на низший клир...И отдувайся потом за их нравы которые если без компромиссов с совестью копнуть глубже не выдерживают элементарной критики. Каждый человек должен 7 раз отмерять, а священнослужитель 77 раз отмерять перед тем как резать. ИМХО...С ув.
Відповісти
Я в шоке как может диякон обливать грязью Митрополита
Відповісти
такого как владыка павел (в миру-паша-мерседес)нужно не грязью поливать а к стенке ставить(вместе с зеком яныком)
Відповісти
Как Вам не стыдно, человек верующий должен любить и прощать, а Вы к стенке... Это Бог наказал всех нас за то, что отвернулись мы от Него, а только и умеем что судачить и грязью кого-то поливать.
Відповісти
Очень мужественный поступок священника! В тяжкое время для страны не прятать голову в песок, не тыкать власти под одеялом дули, а вовсеуслышание высказать свою позицию. Истинные пастыри Божьи всегда говорили ПРАВДУ, любили и жалели свой народ. Они боялись Господа Бога и ему служили, а власть основанную на лжи обличали. Хочу пожелать здоровья этому Священнику, силы духа. Спаси Вас Господи!
Відповісти
Mtr. Paul, pokaytes'
Відповісти
Останні новини
Скандальний владика прокляв священика з Волині за пораду «поцілуйте їх у сраку»
24 січень, 2014, 19:26